Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dimarts, 24 de de gener del 2017 | 14:25
Crònica · Política catalana

Concòrdia Cívica, el nou invent de l'unionisme

L'unionisme civil té un gran problema : que són els que són. Així, tot i que canvien sovint de denominació tots ells pertanyen a les mateixes quatre o cinc associacions però acaben sent sempre els mateixos. Tots ells depenen, ja sigui d'una manera directa o indirecta, de la mateixa "mamella"...l'Estat.

Aquest és el que els crea i els manté.  Un Estat que tot i mostrar un cert cansament pels fracassos acumulats els segueix alimentant.

Ara diuen que es diran Concòrdia Cívica i no deixen de ser la suma de Societat Civil Catalana, el Grup de Periodistes Pi i Maragall, Empresaris de Catalunya, d'Espanya i Catalans i l'Associació per la Tolerància. Aquesta última històrica associació que porta anys intentant fer fracassar la immersió lingüística.  Aquesta nova associació també té el suport del PP i Ciutadans, com no podia ser d'una altra manera. De fet a l'acte de presentació hi van assistir Albert Rivera, Inés Arrimades i Xavier-García Albiol.

Tot plegat una nova operació fruit de la mateixa desesperació de saber-se una minoria i de la presa de consciència que són els que ja són i no gaires més. Però mentre  la "bossa" de les clavegueres continuï rajant ells continuaran treballant en contra del Procés i l'Estat no els deixarà caure.

Algunes veus des de Madrid comencen a demanar  que hi hagi  menys  " tinglados" i  menys "menjadores unionistes" i  en canvi  reclamen que s'ofereixi, d'una vegada per totes, algun tipus de sortida política a la situació de Catalunya:  "Toquem de peus a terra  i fem  una oferta a la Catalunya real". Per això l'oportunista Enric Millo es manté a certa distància  d'aquests opuscles unionistes  i pretén que Madrid faci algun tipus de proposta que permeti trencar el bloc pel dret a decidir que avui representa el 80% de la població de Catalunya.

Algun dia algú hauria  d'escriure la història de totes aquestes iniciatives farcides de vividors del gran negoci que per a ells representa Espanya.

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat