Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dijous, 1 de d'octubre del 2015 | 12:47
Crònica · Política catalana

L'ANC i Òmnium creuen que el procés és irreversible

Aquesta és l'afirmació que fan les dues entitats sobiranistes després dels resultats de les eleccions del 27-S, en la seva compareixença davant la premsa.

Jordisanchez_quimtorra

Barcelona · "La Catalunya autonòmica ha mort" afirmava el president d'Òmnium Cultural, Quim Torra. I el president de l'ANC, Jordi Sànchez, afegia "Tenim el mandat clar de les urnes per tancar la Catalunya autònoma".

Les entitats creuen que les xifres són inequívoques amb un 48% dels vots a favor de les llistes del sí, un 39% per a les del no, i un 12% per a les "forces no identificades". I això, amb un 77% de participació, que legitima plenament els resultats.

Tant Torra com Sànchez es van mostrar confiats en què Junts pel Sí i la CUP sabran gestionar els resultats i actuaran de forma "ràpida i eficaç" per complir el mandat de la ciutadania. Tanmateix van evitar pronunciar-se sobre si Mas hauria de ser o no el president: "No entrarem en si el president ha de ser una figura o una altra". Confien en què hi haurà acord  per la responsabilitat dels actors implicats.

També esperen que les forces que busquen una ruptura democràtica, en al·lusió a Catalunya sí que es Pot, s'acabin sumant al procés ja que "sense independència no hi ha procés constituent".


Igualment, les entitats valoren molt positivament que des de la comunitat internacional hagin començat a aparèixer algunes figures oferint-se com a mediadors: "Seria una excel·lent notícia" la mediació per a la celebració d'un referèndum, que Sànchez està convençut que es guanyaria.

Les entitats donen tot el seu suport al president Mas per la seva imputació pel procés participatiu del 9-N i apunten possibles mobilitzacions per al dia 15 d'octubre, data en què han citat Mas a declarar i que coincideix amb l'aniversari de l'afusellament del president Companys.

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat