Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dijous, 8 de d'abril del 2010 | 13:28
Crònica · Política

Els curiosos consells al CAC del diari de Godó

La "fina ironía" de què acostuma a fer gala La Vanguardia pot haver pujat un estadi més en l'escala evolutiva: dimarts publicava una columna en la qual s'aplaudia al CAC per haver sancionat una televisió local que emetia pornografia en obert. L'articulista Daniel Arasa hi deixava caure la següent frase: "El garrotazo a una cadena televisiva menor, de carácter comarcal, es relativamente fácil. Pero debe dar músculo para actuar con igual contundencia con las demás que infrinjan". O bé està escrita des de la més perfecta i ingènua indocumentació, o bé des d'un sarcasme sublim i refinat, tenint en compte que la televisió que més flagrantment infringeix les clàusules per les quals va rebre la seva llicència és 8TV, propietat del grup editor.

La llista de greuges és llarga, però val la pena recordar-ne un parell de sagnants: fa anys que haurien de tenir els quatre canals a ple rendiment i la llengua catalana hauria de ser la vehicular de la majoria de programació. En comptes d'això, la televisió privada nacional omple la seva graella de productes de tercera categoria, sovint en versió castellana. Mentrestant, el diari publica amb relativa freqüència articles, editorials i fins i tots opinions del Conde adreçades a denigrar TV3, com si aquesta fos la causa dels mals dels canals que gestiona Godó. Ara que l'apagada analògica s'ha consumat, és moment que el CAC colli més 8TV per tal que assumeixi els compromisos contractuals que va adquirir en el moment d'assumir la llicència. L'oferta en castellà s'ha multiplicat exponencialment, mentre que la catalana depèn encara en excés de les emissores de la Corporació.

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat