Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dimecres, 26 de de març del 2014 | 18:17
Crònica · Política

Les mans brutes de les clavegueres enforteixen la societat catalana

Les clavegueres de l'Estat, el CNI, el govern... acumulen fracassos, un rere l'altre. Primer culpabilitzant de tot el President Mas i enfortint-lo davant dels ciutadans. Després, la gran campanya internacional de Margallo, la qual no ha fet més que girar tots els focus informatius cap a Catalunya i obligar periodistes i serveis d'intel·ligència de tot el món a contrastar la informació rebuda per l'Estat –sense desitjar-ho Margallo fa un gran favor al pleit català i l'internacionalitza.

També, des de l'Estat, s'ha intentat vendre que a Catalunya hi ha violència i tensió, i que hi ha divisió a les famílies, un melodrama que no s'ha cregut ningú. Fins i tot C's i el PP, els qui van començar aquest discurs, l'han hagut de frenar davant del ridícul que han fet davant els ciutadans.

L'ofensiva als mitjans de comunicació mitjançant col·laboradors i tertulians robotitzats amb un discurs programàtic de la por, assegurant que aq Catalunya entrarem en una crisi amb la ruptura, també fracassa. Tot això no fa més que reforçar els sectors sobiranistes i provoquen la reacció de Súmate i altres iniciatives socials que, des de la realitat i la cohesió social del país, els deixen en ridícul.

Davant d'aquesta desesperació els estrategues de l'unionisme han optat per una de les fases finals del seu programa: judicialitzar el procés català portant davant dels tribunals el president Artur Mas, l'Assemblea Nacional Catalana (ANC) i Carme Forcadell, la seva presidenta, i encara més, ara ja preparen l'ofensiva contra Òmnium Cultural, la Plataforma per la Llengua i el Cercle Català de Negocis (CCN) així com també intenten embolicar i embrutar el president de l'AMI, Josep Maria Vila d'Abadal.
Ves per on: la seva manca d'intel·ligència l'únic que provoca és l'enfortiment d'aquestes organitzacions que volen portar davant dels jutges amb mentides"
En aquesta nova fase de les clavegueres i la intel·ligència de l'Estat s'hi constata el seu propi fracàs que mai no han volgut reconèixer: la societat civil catalana, la seva força i incidència i el paper de lideratge del sobiranisme. On queda, doncs, l'estratègia de presentar el president Mas com un líder aïllat, "boig", que porta Catalunya cap a l'abisme –o per alguns cap a l'espai sideral?

L'Estat, però, com sempre usa les clavegueres, en aquest darrer cas l'associació Manos Limpias, una organització neofranquista dirigida per un personatge que va ser a la cúpula de l'associació d'ultradreta franquista Fuerza Nueva, Miguel Bernard. Bernard, en el transcurs dels darrers anys, ha aconseguit amb aquesta malanomenada associació sindicativa alguns èxits en contra del nacionalisme democràtic basc. Cal recordar l'afer Atutxa, quan Manos Limpias va aconseguir que es condemnés i s'inhabilités el president del Parlament basc, Juan María Atutxa, per negar-se a dissoldre el grup Sozialista Abertzaleak.

Manos Limpias és ara la punta de llança amb la qual les clavegueres de l'Estat instrumentalitzen la realitat per tal d'atemorir la societat civil catalana. Però, ves per on: la seva manca d'intel·ligència i d'informació l'únic que provoca és l'enfortiment d'aquestes organitzacions que volen portar davant dels jutges amb mentides i informacions esbiaixades. L'únic que aconsegueixen és que milers i milers de catalans i catalanes regularitzin la seva incorporació a l'ANC –que ha tingut una veritable allau d'inscripcions fins arribar als 55.000 entre associats i adherits.

Manos Limpias també ha aconseguit que, sectors fins ara al marge del sobiranisme vegin amb indignació, ara, com s'intenta atemorir --encerclar amb voluntat de destruir-- una societat civil forta com la catalana, que és un dels signes d'identitat de Catalunya. Caldria que les mans brutes de les clavegueres no continuïn per aquest camí, tot i que s'agraeix l'enfortiment que fan de les associacions de la nostra societat civil i és de lloar la manera com aconsegueixen la unitat i la cohesió de la societat catalana.

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat