Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dimarts, 29 de de desembre del 2015 | 11:35
Crònica · Seguretat

2016: sense Govern i sense projecte nacional de seguretat

Cal sortir del platejament d'un Departament d'Interior i avançar cap a un Departament de Seguretat Nacional, que inclogui tots els elements de la seguretat, i elaborar el Llibre Blanc definitiu de la Seguretat Nacional de Catalunya.

Al CEEC ens pertoca analitzar la qüestió de la seguretat i la defensa del nostre país i ho hem fet des de 1984, xocant sovint contra el mur de la incomprensió i l'acomplexament d'una gran part de la nostra classe política i la societat civil.

Però la societat, i fins i tot les forces polítiques, necessiten dels cossos de seguretat per mantenir la seva estabilitat i la confiança de la ciutadania.

En aquests últims cinc anys, i amb la idea de construir un nou estat, el CEEC creia que calia treballar amb la il·lusió d'un esdevenidor ple de possibilitats de construir un model nacional de seguretat equiparable al dels països més avançats d'Europa.

Però van passant el mesos i les bregues polítiques, i els cossos de seguretat han passat de la il·lusió a un cert desencís. No hi ha noves inversions, no hi ha noves promocions de Mossos d'Esquadra, no s'aprofita adequadament l'Escola nacional de Seguretat de Mollet... Simplement es posa al límit els materials i els professionals, que segueixen oferint amb responsabilitat el millor servei que poden a la ciutadania.

Però no es pot continuar forçant la situació i els professionals. Cal que el 2016 sigui el de la represa. La classe política, les seves institucions i la societat civil han de conèixer quines són les necessitats materials i humanes que precisa la seguretat del país"

I més ara, que s'endevina un futur problemàtic per haver-nos d'enfrontar, no sols al gihadisme, sinó també a una creixent delinqüència organitzada internacional.


Cal sortir del platejament d'un Departament d'Interior i avançar cap a un Departament de Seguretat Nacional, que inclogui tots els elements de la seguretat, i elaborar el Llibre Blanc definitiu de la Seguretat Nacional de Catalunya.

No podem seguir depenent dels complexos i les pors d'uns i altres. Ni dels idealismes irrealitzables i paralitzadors que sorgeixen de vegades de les avantguardes socials del país, que voldríen que Catalunya fos una "nirvana" de suposada pau, on tots els ciutadans fossin angelets bufadors.

2016 és el límit del que és capaç d'aguantar la seguretat pública de Catalunya en les actuals condicions polítiques i pressupostàries.Tampoc no ens podem inventar cada dos per tres noves direccions polítiques en la seguretat. És hora de crear un nucli dur i preparat de persones que, amb experiència i formació a l'exterior, configurin una nova direcció de la seguretat del país. No podem seguir amb polítics aficionats a la seguretat.

2016 necessita decisions. Menys nous organigrames de Govern i més capacitat d'entendre els professionals i el projecte de seguretat del país.

Comissió política del CEEC

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat