Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dimecres, 20 de de gener del 2016 | 13:12
Crònica · Seguretat

Canviarà el seu equip el conseller Jordi Jané?

Jordi Jané arribà al Departament d'Interior com a home de confiança del president Artur Mas i era considerat un conseller provisional per cobrir una etapa breu fins a les eleccions. De moment la seva tasca ha estat correcta i ha desenvolupat principalment la seva dèria pel trànsit, gràcies al fet de ser-ne un especialista polític al Congrés de Diputats.

El seu perfil és el d'un home catalanista, però molt condicionat per setze anys a Madrid, i té la bonhomia però també el posat d'un home molt marcat per l'Estat, les seves maneres de fer i els seus copets a l'esquena. Per això és molt ben vist pels aparells de l'Estat, que li tenen una prudent consideració.

Però no tot és el trànsit. En plena transició nacional i en un procés cap a la independència com el que estem vivint es necessita un perfil potser no tan ben vist per l'Estat, capaç i negociador, però a la vegada dur en els plantejaments i en les exigències per la seguretat de tots els ciutadans de Catalunya. El conseller Jané té el repte de consolidar el projecte de seguretat nacional que engloba quasi 35.000 funcionaris: mossos, policies locals, bombers, protecció civil i agents rurals, a més de coordinar tots els elements d'altres departaments que tinguin a veure amb les emergències.

Per fer tot això, el CEEC aconsella Jordi Jané que faci un pas endavant creant un veritable Departament de Seguretat Nacional, o com a mínim, en posi les bases i reforci l'Institut de la Seguretat Pública de Catalunya, convertint-lo en el cor i la màquina de tot l'aparell de seguretat pública de Catalunya del futur.

És clar, doncs que ni el director general de Seguretat, ni el cap del Cos de Mossos d'Esquadra actuals no són les persones adients per a aquest canvi, ja que no tenen ni la capacitat professional ni tècnica necessàries, i menys encara el lideratge sobre els homes i les dones d'aquest gran col·lectiu de la seguretat pública de Catalunya.

A més, per sota del conseller -avui encara d'Interior- hi ha d'haver un càrrec que rememori la figura històrica d'Escofet com a comissari general de totes les forces de seguretat que operin a Catalunya, incloent-hi en aquesta etapa provisional els Cossos i Forces de Seguretat de l'Estat que hi tinguin competències.

Jordi Jané, doncs, té un gran repte. I els homes i les dones de tots els cossos de seguretat que formen part o estan a l'entorn del CEEC es posen a la seva disposició per ajudar-lo a construir aquest repte de futur de dotar Catalunya d'una estructura d'Estat potent i seriosa, en reciclatge constant, que garanteixi la seguretat de tots els ciutadans de Catalunya i d'aquelles persones que hi viuen provisionalment o ens visiten.

Cal posar la seguretat pública com a prioritat, sense complexos, en la nova etapa encetada pel nou Govern de la Generalitat.

Comissió política del CEEC

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat