Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dimarts, 1 de de març del 2016 | 10:30
Crònica · Seguretat

Els policies nacionals destinats a Catalunya el 27-S encara no han cobrat

En les setmanes prèvies al 27-S, el Ministeri de l'Interior va desplegar un gran dispositiu format per uns 600 agents de la Policía Nacional amb l'argument d'evitar qualsevol disturbi. Sis mesos després, els policies nacionals que van ser destinats a Catalunya per cobrir aquest servei encara no han cobrat.

El desplegament ja va començar a mitjans d'agost, amb l'enviament de 50 agents antidisturbis de la Policía Nacional. Setmanes després s'hi van afegir més grups de diferents UIPS, per tal que sempre hi hagués més de 500 antidisturbis mobilitzats: els 200 de la unitat de Barcelona, més 300 vinguts de fora. En total van ser uns 14 grups de diferents unitats d'intervenció policial, amb uns 600 agents.

Segons informa El Confidencial Digital, la Secretaria d'Estat de Seguretat argumenta que Interior no pot abonar als agents el servei perquè en el seu moment no es va enregistrar com a "servei especial" i, per tant, no va reservar cap partida econòmica per pagar els policies destinats a Catalunya. El cert és que el Ministeri hauria d'haver pressupostat la quantitat d'uns 300.000 euros per fer front a aquesta despesa, i no ho va fer. 

De la seva banda, la Direcció General de la Policia ha informat a les diferents unitats d'intervenció que tots els agents que van ser destinats a Catalunya cobraran pels seus serveis "quan es decideixi quina administració pot fer front al pagament". Des de la Policía Nacional es dóna per fet que finalment serà el Ministeri d'Hisenda i Administracions Públiques, de qui depenen els funcionaris, el que s'acabarà fent càrrec de la despesa.

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat