Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dimecres, 17 de de febrer del 2016 | 10:36
Crònica · Seguretat

El pas endavant del conseller Jané

Hi ha una constant històrica, conseller rere conseller de Governació, primer, i després d'Interior, que en les primeres setmanes de mandat, conscients de la seva responsabilitat i després de conèixer la Policia de Catalunya, veuen la necessitat de fer la seva carta als Reis. I Jané la fa en uns moments d'incertesa política i en una gravíssima situació econòmica.

És d'agrair la seva lucidesa en detectar quines són les dificultats i la manca de competències i de mitjans dels més de 17.000 agents de la Policia de Catalunya-Mossos d'Esquadra i les nostres Policies Locals. Observa, en primer lloc, la necessitat d'una nova promoció de mossos d'esquadra -fa quatre anys que sols s'ha fet un mosso d'esquadra, que va tenir una malaltia greu fa uns anys i ara s'ha format juntament amb una promoció de policies locals-. També creu convenient reclamar noves competències, primordialment en l'àmbit d'actuació internacional, com la informació o l'estrangeria, i competències que ja hauria de fer anys que tinguéssim, com fauna i flora, ports i aeroports, i armes i explosius.

El conseller Jané, expert en temes de trànsit, ha demanat plena competència també en matèria de seguretat en el trànsit, assumint totes les competències de la Direcció General de Trànsit de l'Estat. I per últim, també ha reivindicat i ha posat sobre la taula la irregularitat de la no convocatòria de la Junta de Seguretat de Catalunya, ja que la darrera es va celebrar el 2009.

El conseller Jordi Jané ha fet, doncs, els deures, i el seu gest gaudeix del suport de totes les persones i entitats implicades en la seguretat del país. Però cal advertir al conseller Jané que per tirar endavant el projecte adient que ell proposa, li caldrà fermesa i habilitat política per convèncer primer els seus propis companys del Govern, i després, el Parlament, molt acomplexats amb les qüestions de seguretat. Però també necessita fer cirurgia en el Departament de l'Interior, substituint, tant al cos de Mossos d'Esquadra com a la Direcció General de Seguretat, l'equip que fins al moment ha dirigit aquest departament, doncs al nou equip li caldrà més fermesa, més capacitat i intel·ligència per col·locar-se al darrere tots els professionals de la seguretat, desenganyats de moltes promeses, moltes paraules i pocs fets.

Comissió Política del CEEC

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat