Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dimarts, 29 de de març del 2016 | 11:31
Crònica · Seguretat

La presidenta d'Eurocop reclama compartir "al 100% tota la informació" entre els diferents cossos policials

La caporal dels Mossos i presidenta d'Eurocop, Àngels Bosch, reclama un canvi legislatiu perquè "totes les policies que tenen competències plenes a cada part del territori" puguin participar en organismes com l'Europol.

En una entrevista a l'ACN, feta abans dels atemptats de Brussel·les, Bosch assegura que la manca d'intercanvi d'informació posa en perill la ciutadania i els agents. I afegeix que les "disfuncions" entre els diversos cossos policials amb competències a Catalunya perjudiquen la feina dels Mossos, posant l'exemple de la Jonquera: Una patrulla dels Mossos d'Esquadra atura un vehicle a la Jonquera a la una de la matinada d'un dissabte i necessita dues hores i mitja per saber si el conductor té una ordre de recerca i captura. En canvi, una patrulla de la Policia Nacional espanyola té la informació en cinc minuts. "Si la transmissió d'informació no és fluida, el que fa és entorpir la nostra feina, que sigui menys eficaç", denuncia la presidenta d'Eurocop.

Àngels Bosch assegura que tots els cossos policials europeus reclamen un canvi legislatiu perquè "totes les policies que tenen competències plenes a cada part del territori" puguin participar en organismes com l'Europol, on actualment només hi pot anar "un únic membre, que és l'enllaç de l'Estat". "Això passa a Catalunya, però pot passar a Escòcia o Irlanda del Nord, on també hi ha policies que són integrals i amb plenes competències en el territori on desenvolupen l'activitat". Tot plegat, afirma Bosch, s'ha convertit en una demanda que fa Eurocop perquè "la feina sigui més efectiva al protegir la ciutadania".

La caporal Àngels Bosch també ha explicat a l'ACN que les retallades en els pressupostos de la Generalitat durant la crisi "s'han notat moltíssim" tant pel que fa a la "reposició de material, de vehicles o la formació" com pel desplegament final de la plantilla. "Als Mossos falten 1.300 agents", adverteix la presidenta d'Eurocop, que diu que això implica "un sobreesforç per tots els agents que estan treballant ara, perquè fan la seva feina i la dels 1.300 que no han arribat a entrar mai" al cos.

Com a representant dels agents dels Mossos, Bosch també considera "desmotivador" que la Generalitat no hagi adquirit encara les pistoles tàser a què s'havia compromès. "Aquest material l'estem esperant, és una eina entremig del bastó policial i l'arma de foc que permet solucionar moltes actuacions que són difícils de resoldre evitant conseqüències més greus", explica.

Pel que fa a la formació, Bosch reclama una "estandardització a nivell europeu", especialment pel que fa a la lluita antiterrorista. "L'amenaça terrorista s'ha d'entendre des del punt de vista europeu, i no nacional", assegura la presidenta d'Eurocop, que demana que s'estableixin les formacions i el reciclatge que necessiten "tots els policies d'arreu d'Europa" perquè estiguin "plenament coordinats" i "puguin actuar davant de l'amenaça de la mateixa manera".

Fins ara, lamenta Àngels Bosch, la formació que han fet els Mossos d'Esquadra en aquest aspecte "és insuficient". "Demanem que sigui la formació que cal tant a nivell cultural com operatiu", reclama, remarcant com a "molt positiu" el compromís del nou conseller de l'Interior d'invertir en recursos de "formació, material i equipament per a tots els Mossos" davant de l'amenaça gihadista.

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat