Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dimarts, 27 de d'octubre del 2015 | 12:11
Crònica · Seguretat

Mitjans de Comunicació i Policia de Catalunya

La Policia de Catalunya, segons definició del Parlament de Catalunya, és aquella que depèn de les nostres institucions nacionals, és a dir, la Policia de la Generalitat-Mossos d'Esquadra i la Policia Local dels ajuntaments de Catalunya.Però la manca de sentit d'Estat i de sensibilitat nacional de bona part dels nostres mitjans de comunicació,

,quan parla de policia en singular, és la Policía Nacional espanyola, i potser per abreujar, quan parla de la Policia de Catalunya sols diu Mossos, transmetent a la societat el missatge subliminal que la policia és únicament la de l'Estat i els Mossos són una cosa diferent.


I a més, quan s'expliquen els operatius de la Policía Nacional espanyola o de la Guardia Civil mai s'informa si aquestes operacions són competència d'aquests Cossos i Forces de Seguretat de l'Estat o si ho són de la Policia de Catalunya (Mossos-Policies locals). I més encara, quan es veu claríssimament que la Policía Nacional o la Guardia Civil fan operatius amb les policies locals, oblidant-se dels Mossos d'Esquadra, a ningú se li acut preguntar-se el per què.

Evidentment, no és sols culpa dels mitjans de comunicació, sinó moltes vegades, del Departament d'Interior de la Generalitat, que calla, i de la classe política catalana i les seves institucions, que no obren la boca. Aquests fets provoquen que la Policia de Catalunya se senti marginada i dolguda la seva autoestima.

Ara, que hi haurà un govern de Junts pel Sí, esperem que es prenguin seriosament el Departament de l'Interior posant-hi un conseller i uns directors generals competents, i no l'últim que passava per allà, i es dediquin amb professionalitat a crear coincidència i complicitat amb els milers de professionals de la segurerat pública de Catalunya: Policia de Catalunya, Bombers, Agents Rurals, Protecció Civil, etc., que avui creuen que són l'última preocupació de la nostra classe política i les seves institucions.

Comissió política CEEC

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat