Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dimarts, 10 de de maig del 2016 | 00:00
Crònica · Seguretat

Negociacions en temps electorals

El ministre de l'Interior, Jordi Fernández Díaz, i el conseller d'Interior, Jordi Jané, s'han reunit i han escenificat  un suposat acord positiu,  electoralment parlant,  per a ambdues parts. Així, doncs,  en el si dels cercles ben informats en  qüestions de seguretat catalanes  hi ha un cert escepticisme envers aquests  suposats acords  que s'han realitzat en un marc preelectoral,

en el qual el PP necessitria millorar la seva imatge a Catalunya i Jordi Jané pretendria  que el seu tarannà negociador tinguési algun resultat amb l'Estat.

L'objectiu de Jané és guanyar en coordinació (?) i aconseguir d'una vegada que els Mossos tinguin un seient al Centre d'Intel·ligència del Terrorisme i del Crim Organitzat (CITCO). Això queda molt bé, però caldrà veure quina serà la disponibilitat de la informació i si aquesta anirà en els dos sentits, o simplement serà una manera que el Ministeri de l'Interior controli i canalitzi la informació que pugui obtenir dels Mossos.


Pel que fa a l'acord no escrit de la convocatòria d'una nova Junta de Seguretat que no es reuneix des del 2009, simplement hi ha la promesa que si el PP torna a governar, aquesta es reunirà, però en quins termes i amb quines competències? Perquè fins ara la Junta de Seguretat no ha estat més que un element de control del cos de Mossos d'Esquadra, el seu desplegament, efectius i equipaments, i cap mena d'obligació per part de l'Estat d'informar de les seves activitats i competències a Catalunya. Cal que en ple Procés seguim parlant d'un organisme com la Junta de Seguretat?

A més el conseller Jordi Jané ha promès una nova promoció de 400 mossos i noves promocions de bombers. Això és més realista i respon més a les necessitats de la seguretat pública a Catalunya. La resta són flors i violes preelectorals. Després de les eleccions ja en parlarem.

Comissió de Seguretat del CEEC

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat