Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dijous, 12 de de maig del 2016 | 12:21
Crònica · Seguretat

No a la Defensa en la Constitució catalana

En les properes hores, sembla que es publicarà un esborrany del que es vol que sigui la Constitució catalana, en la qual la qüestió de la seguretat i la defensa nacional queda en mans dels redactors pacifistes que majoritàriament han fet aquest esborrany. El CEEC vol expressar la seva postura vers aquest. Així:

El CEEC té un gran respecte per la cultura de la pau que, subvencionada pels diferents governs des de la Transició democràtica, han creat a Catalunya més centres per la pau per quilòmetre quadrat que en cap altre país o estat de l'Europa Occidental.

A més, 300 anys de desnacionalització i manca d'un estat propi han creat en l'imaginari col·lectiu català la idea que Catalunya i els catalans no tenim res a dir pel que fa a la nostra defensa nacional, i que això és una cosa aliena a les nostres maneres de fer.

Aquest projecte de Constitució és producte d'aquest acomplexament nacional envers la seguretat i la defensa, que tant ha influït i tantes dificultats ens ha creat en el desenvolupament de la nostra policia nacional.

Davant la difusió que es farà d'aquest projecte de Constitució i el seu apartat sobre Defensa nacional, en el qual es proposa que Catalunya no tingui forces d'autodefensa pròpies, el CEEC vol manifestar:

1. Que el CEEC i els seus col·laboradors no han participat ni directament ni indirecta en l'elaboració d'aquest projecte de Constitució, pel que fa a la Defensa i Seguretat, com tampoc no ho van fer en l'informe del Consell Assessor per a la Transició Nacional (CATN).

2. El CEEC considera que no és prioritari en aquests moments del Procés prendre una postura definitiva sobre la qüestió de la Seguretat i la Defensa.

3. Ara cal normalitzar el país, i que es pugui estudiar amb normalitat a les dotze universitats catalanes sobre la Defensa, la Seguretat, el concepte de Defensa nacional.

El CEEC, com ja ha explicat moltes altres vegades, considera que serà el poble de Catalunya i els seus representants, un cop obtinguda democràticament la seva sobirania nacional, qui decidirà i elaborarà la Constitució que regirà la ciutadania i l'Estat català.

A més, el CEEC recomana no posar-nos en contra els nostres veïns, la Unió Europea i l'OTAN fent plantejaments aliens a la defensa comuna i a la coresposabilització a què -agradi o no- caldrà fer front.

El CEEC es posa a disposició de les nostres institucions per normalitzar la qüestió de la Defensa nacional, que no pot ser altra que la que desenvolupen els estats del nostre entorn, els països de la UE i l'OTAN i, fins i tot, els països suposadament neutrals però alhora armats, com Suècia o Suïssa.

La demagògia i la irresponsabilitat tractant els temes de Defensa nacional poden comportar que una futura Catalunya sobirana quedi aïllada de la realitat geoestratègica que avui envolta i condiciona el nostre país.

Comissió Política del CEEC

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat