Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dimecres, 7 de de desembre del 2016 | 14:40
Crònica · Seguretat

Pressupost sí, pressupost no

Després d'anys de gran restricció econòmica a la Generalitat de Catalunya, el Cos de Bombers ha quedat molt tocat. Falta personal, els vehicles s'han envellit, algunes eines són obsoletes (ja no donen les prestacions que donaven), i manca material per als estàndards de seguretat actuals.

I el que és pitjor, ha situat a molta gent en un gran desencís professional. Això és conegut per molta gent, entre ells, els responsables del polítics del Departament d'Interior, els actuals i els dels darrers governs.

L'administració és lenta. S'ha reaccionat, però es trigarà anys a revertir la situació...

En primer lloc, ja fa un any va iniciar els tràmits per a incorporar bombers i bombers voluntaris. Però per arribar als parcs, almenys trigaran un any o més. I cal tenir en compte que són per cobrir baixes dels últims anys, no les futures.

Essent-ne conscients, el Departament d'Interior ha elaborat un pla estratègic (consultable al seu web).

Veureu que aquest document en realitat desenvolupa un objectiu estratègic: retornar als bombers de la Generalitat a la situació pre-crisi.

I és que el document "pla estratègic" (que en podríem dir pla d'inversió, o de restauració), directament detalla necessitats, amb la valoració econòmica de cadascuna, i un calendari associat.

La seva aplicació és absolutament necessària, absolutament imprescindible per recuperar-se.

Què es necessita perquè sigui realitat?

Doncs està clar: l'administració inverteix, compra i contratacta a partir de planificacions anuals: els pressupostos. Els del 2017, i els següents. I recordem-ho: els pressupostos els elaboren els governs, però els aproven els parlaments.

Doncs això, demanem al Parlament (a tots els seus grups) que aprovi uns pressupostos pel 2017, pel bé de Bombers de la Generalitat de Catalunya, i sobretot, pel bé dels ciutadans a qui prestem servei.


Bombers per la Independència (ANC)

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat