Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dijous, 5 de de setembre del 2013 | 16:42
Crònica · Societat civil
Roger Buch (@rogerbuch)
Politòleg. blocdenroger.blogspot.com

Abandonar per un moment les xarxes socials i agafar el telèfon

La reacció dels ciutadans per omplir els trams buits de l'Ebre està sent espectacular. Amb l'arribada del setembre, la Via Catalana està finalitzant amb gran èxit el procés d'inscripció a tots els trams. Amb una organització impecable i amb el ressò generós de tots els mitjans digitals catalans i de les xarxes socials, ja s'hi han inscrit prop de 400.000 ciutadans. Hi ha moltes persones que no s'han apuntat però que van assistir a la manifestació de la diada de l'any passat i que tenen ganes de ser-hi també aquest any.

Via catalana a París la passada setmana.

No ho han fet, bé perquè els trams propers a casa seva ja estaven plens o bé per no voler deixar les dades en un web. Aquestes persones estan assabentades de la convocatòria per l'enorme ressò que ha tingut aquest estiu en ser la principal noticia política des de fa vàries setmanes.

En una enquesta ràpida al meu entorn, els que podrien participar a la via catalana sense haver-s'hi inscrit podrien doblar o triplicar als que estan ara registrats. Així, aconseguir la mateixa quantitat de persones que a la manifestació de l'any passat és possible. Fins i tot, podria augmentar tenint en compte que per a molta gent de l'Ebre, del Camp de Tarragona o de l'Empordà, els serà molt més fàcil acostar-se en algun tram de la Via que haver de moure's a Barcelona.
La prioritat pels propers dies és explicar que tothom pot ser baula de la cadena, independentment de la inscripció"
El més lògic és que els no apuntats es dirigeixin als trams urbans propers als seus domicilis i que en aquests municipis la cadena dobli, tripliqui o arribi a convertir-se en una manifestació llargaruda.

Seria convenient insistir que aquestes persones poden participar a la cadena humana encara que no estiguin apuntades. Moltes ja ho saben però d'altres no ho tenen clar o es pensen que poden "baixar a veure-la" però no participar-hi. La prioritat pels propers dies, una vegada quedi l'Ebre del tot omplert, és explicar per terra mar i aire que tothom pot ser baula de la cadena, independentment de la inscripció, que s'ha fet per assegurar que s'omplissin els nombrosos trams de carretera.

Per un moment, deixem les xarxes socials, i per telèfon i de viva veu expliquem a amics i familiars quin és el lloc més proper de casa seva per on passa la cadena i a quina hora ho fa. Ens ho agrairan perquè, de fet, tothom vol ser protagonista de la història.

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat