Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dimarts, 8 de de gener del 2013 | 17:18
Crònica · Tecnologia i país
Carles Toronjo i Manyé
Enginyer de Telecomunicacions @CarlesToronjo

2013: Més tecnologia per a més país

El 2013 ja ha arribat i, com és normal, una gran majoria vàrem aprofitar les noves tecnologies per felicitar amics i familiars, per donar la benvinguda al nou any i desitjar-nos salut i els millors propòsits i desitjos. SMS i "Whatsapp", l'aplicació estrella per a l'enviament i recepció de missatges de text, foren les que més vàrem usar la nit de Cap d'Any.

Entrat l'any, arribaren els Reis d'Orient. Enguany, com a acostuma a ésser habitual, molts catalans i catalanes, ja siguin nens o adults, vàrem demanar-los tecnologia. Consoles, videojocs, ordinadors, portàtils, telèfons intel.ligents i sobretot tauletes foren els ginys tecnològics més sol·licitats i que Ses Majestats varen portar-nos com a regal.

La tecnologia, les noves tecnologies han arribat a les nostres vides per quedar-se i canviar-nos-les. Ja res és igual. La tecnologia no és un fi en si mateixa. És un estri, un element que permet que les nostres vides canviïn, aconseguim més benestar, tinguem més progrés, avancem, però també, des d'un punta de vista empresarial i econòmic, es generi riquesa i es creï ocupació. En definitiva, ens ofereixen més qualitat de vida, tant des d'un punt de vista professional però també personal, i també creixement econòmic, des d'una perspectiva de país.
La tecnologia ha d'ésser cabdal en el procés de llibertat nacional que el nostre país ha començat a recórrer"
Aquest 2013, com any rere any passa, hi haurà noves descobertes tecnològiques, noves aplicacions o ginys que passaran a formar part del nostre dia a dia. Noves eines que ens faran més fàcil el nostre quefer quotidià. A dia d'avui, potser, només es troben, com a idea, en el cap del o dels seus creadors. Però, el proper dia 31 de desembre poden ésser realitat i convertir-se en un giny o aplicació àmpliament usada per una gran majoria de la població, no del país, sinó que del planeta.

A nivell de país, cal esmentar que tenim una importantíssima cita, un esdeveniment transcendental com és el "Mobile World Congress" (MWC) ben aviat. La capital catalana s'engalanarà per organitzar el congrés de referència mundial de la telefonia mòbil. Catalunya serà visible al món, serà el centre de totes les mirades. Però a banda del MWC, hi hauran altres congressos, altres iniciatives i projectes tecnològics de gran rellevància per a Catalunya, en aquest any que, tot just, acabem d'encetar.

De fet, la tecnologia ha d'ésser cabdal, ha d'aportar molt en el procés de llibertat nacional que el nostre país ha començat a recórrer. El 2013 ha d'ésser un any molt important per al país i la tecnologia hi serà i, de ben segur, que hi contribuirà.

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat