Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dimarts, 17 de de novembre del 2015 | 11:31
Crònica · Unió europea

ERC i CDC es podrien quedar sense cap eurodiputat

El Parlament Europeu aprova exigir un mínim d'entre el 3% i el 5% dels vots per obtenir representació a Brussel·les

El ple de l'eurocambra va aprovar fa uns dies aquesta reforma amb 315 vots a favor, 234 en contra i 55 abstencions. Es tracta d'una maniobra alemanya per fer fora els neonazis, ultres i euroescèptics, en benefici de la gran coalició entre populars i socialistes.

"Volen liquidar les minories" afirma l'eurodiputat republicà Josep Maria Terricabras. En les darreres eleccions al Parlament Europeu, ERC va aconseguir el 4% dels vots de l'Estat, mentre que Convergència va arribar al 5,4% en coalició amb Unió, el PNB i Coalición Canaria. El convergent Ramon Tremosa opina que "Serà una cambra menys democràtica". Ara dependrà de cada Estat –és circumscripció única- establir el llindar el 3% o el 5%. Catalunya té ara 9 eurodiputats. Si l'Estat espanyol fixa el 5% com a llindar mínim, només en tindria 2 anant en coalició. Ara bé, si Catalunya fos independent, li pertocarien uns 17 escons pel seu pes demogràfic de 7,5 milions d'habitants.

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat