Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dimecres, 16 de de gener del 2013 | 19:11
La fotografia

El TNC acull el darrer adéu a Martí Gasull

Més de 900 persones s'han aplegat al Teatre Nacional de Catalunya (TNC) per a homenatjar per darrera vegada un incansable de la lluita per la llengua pròpia i fundador de la Plataforma per la Llengua, Martí Gasull, mort el passat setembre.

Font: ACN · La Sala Gran del TNC s'ha omplert aquesta setmana per homenatjar el fundador i principal ideòleg de la Plataforma per la Llengua, Martí Gasull, qui va morir fa tres mesos i mig en un accident a l'Himàlaia.

Més de 900 persones han acudit a l'acte, conduït per la periodista Mònica Terribas, on s'han pogut escoltar cançons, poesia i textos vinculats a la trajectòria de Gasull. El president de Plataforma per la Llengua, Òscar Escuder, ha anunciat en el transcurs de l'acte la creació del Premi Martí Gasull per premiar entitats o persones que contribueixen a la defensa o millora del català.

L'acte s'ha centrat en la passió amb què Gasull vivia la defensa del català i en el seu exemple de vitalitat, energia i la seva actitud incansable per la pervivència dels trets culturals propis del país. L'homenatge ha comptat amb actuacions musicals en directe de grups musicals provinents d'arreu dels Països Catalans.

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat