Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dimarts, 1 de de juliol del 2014 | 18:37
La fotografia · País Valencià

L'ACPV es reuneix amb els nous eurodiputats per defensar els drets lingüístics dels valencians

Acció Cultural del País Valencià (ACPV) s'ha consolidat aquesta setmana com un dels pilars que sustenten la lluita a favor de la llengua pròpia al País Valencià.

Aquesta setmana, l'entitat s'ha assegurat que els drets lingüístics dels valencians són un requisit pels eurodiputats dels Països Catalans en una trobada amb els nous càrrecs. 

Els eurodiputats  Ramon Tremosa i Francesc Gambús (CIU), Jordi Sebastià (Compromís), Ernest Maragall (ERC),  Javier López(PSC) i Ernest Urtasun (ICV) han participat aquesta setmana en una sessió de treball amb representants d'Acció Cultural del País Valencià (ACPV) --Marina Albiol (EUPV) ha disculpat la seva absència per compromisos previs.

L'entitat ha volgut informar els nous càrrecs europeus sobre l'agenda d'activitats que seguirà enguany l'entitat en matèria de defensa de la llengua i la cultura catalanes al País Valencià. D'aquesta manera l'ACPV ha volgut coordinar les iniciatives de defensa dels drets lingüístics dels valencians amb els europdiputats i així fer arribar les seves peticions a Europa.

En aquest sentit, l'ACPV ha informat els eurodiputats de l'informe enviat conjuntament amb l'entitat ELEN (la European Language Equality Network) a l'Oficina de l'Alt Comissionat per als drets Humans de l'ONU amb les denúncies recollides sobre abusos perpetrats a l'estat espanyol per motius de discriminació lingüística durant els darrers mesos (a seva majoria ocorreguts al País Valencià).

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat