Indica publicitat
Dijous, 9 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Divendres, 4 de de juny del 2010 | 15:59
Notícia · Comunicació

La Generalitat Valenciana multarà l'Ajuntament de Morella si no talla les emissions de TV3

València · ACN · La Generalitat Valenciana ha enviat un requeriment a l'Ajuntament de Morella (Els Port) en què l'insta a deixar d'emetre TV3, Canal 33 i K33 i Aragó Televisió a través del seu repetidors abans d'aquest dilluns. En cas de no complir, el consistori de Morella podria ser multat amb entre 500.000 i un milió d'euros. L'alcalde de Morella, Ximo Puig, explicat a l'ACN que no entén "la croada" del govern valencià en contra d'una televisió que "no molesta ningú" i que és molt seguida a la comarca. Puig ha avançat que el govern municipal estudia solucions de caràcter legal per evitar la multa i en cas contrari acatarà una ordre que qualifica de "lamentable".

L'alcalde morellà, a més, considerà "increïble que a aquestes alçades, quan tothom parla de globalització, tinguem aquestes coses". Ximo Puig ha dit que des que l'ajuntament de Morella va instal·lar el repetidor, a principis del 90, ha rebut diverses "amenaces vetllades" però mai un requeriment com aquest.

El batlle assegura no entendre aquesta ordre perquè "TV3 no molesta ningú i és un canal més per tenir informació en la nostra llengua". Puig va més enllà i assegura que "posats a treure canals jo en trauria d'altres".

L'alcalde de Morella considera que "en el fons hi ha el vell anticatalanisme de sempre". Puig recorda que el ple municipal va aprovar per unanimitat el passat octubre, amb els vots favorables del PP morellà (a l'oposició) una moció per donar suport a la Iniciativa Legislativa Popular Televisió Sense Fronteres. Ximo Puig diu que ha de ser la ciutadania la que esculli quin canal triar i en aquest sentit ha dit que espera un pronunciament de la gent de la seva comarca.

En aquest sentit, el Centre d'Estudis dels Ports, entitat fundada el 1983 dedicada a la recerca científica, la promoció del valencià i la defensa de la comarca dels Ports, ha manifestat a través d'un comunicat la seva "més enèrgica condemna, repulsa i fàstic" pel requeriment enviat a l'Ajuntament de Morella.

L'entitat remarca les profundes relacions històriques amb Catalunya que "no podrà desfer la política de terra cremada de l'actual govern valencià" i que "desgraciadament sentim més estrangera Canal9 que TV3".

El Centre d'Estudis dels Ports recorda que la televisió pública catalana es va rebre a Morella abans que a la resta del País Valencià i que si l'ajuntament finalment es veu obligat a acatar l'ordre per no poder pagar una multa "que qualsevol ajuntament d'aquesta comarca no pot assumir' farà una crida a la ciutadania a manifestar-se per denunciar 'aquest atac".

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Notícies relacionades
Notícia · Comunicació
El nou director de Tv3 afirma "Jo vinc aquí a arriscar"
Notícia · Cultura i mitjans de comunicació
Vicent Sanchis substituirà Jaume Peral al capdavant de TV3
Recull de premsa · Cultura i mitjans de comunicació
Condeminas: "TV3 es pot esperar any més?"
Opinió · Cultura i mitjans de comunicació
Siguem seriosos i reforcem TV3
Notícia · Comunicació
L'entrevista de Buenafuente a Puigdemont a TV3 va ser seguida per 554.000 persones
Crònica · Col·lectiu Columna Macià-Companys
Miserable TV3?
Notícia · Cultura i mitjans de comunicació
"TV3 és un instrument poderós i té molta influència en la societat catalana: és una autèntica estructura d'estat"
Notícia · Cultura i mitjans de comunicació
Joan B. Culla para els peus a un telepredicador
Notícia · Cultura i mitjans de comunicació
Jaume Peral, nou director de TV3
Notícia · Comunicació
Polònia ja porta deu anys en antena
Indica publicitat