Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Divendres, 9 de d'abril del 2010 | 16:15
Notícia · Comunicació

Enric Marín demana temps i reconeix que "potser el punt de partida no és molt bo"

Foto: Violeta Gomà · La compareixença al Parlament del candidat a presidir la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA), Enric Marín, ha acabat escenificant novament l'enfrontament entre tripartit i oposició davant una llei de la Corporació que partia del consens i ha acabat desembocat al bloqueig i al decret.

"Potser el punt de partida no és molt bo, però una cosa és el punt de partida i l'altre cosa és el punt d'arribada", ha dit Marín, "vostès em podran avaluar d'aquí a uns mesos per saber si el punt de partida i el d'arribada són els mateixos". D'aquesta manera s'ha postulat el candidat d'ERC a presidir la CCMA per defensar la seva idoneïtat en el càrrec. Marín ha comparegut al Parlament perquè els grups examinessin la seva candidatura, en un debat en què tripartit i oposició han reproduït l'enfrontament pel decret llei que rebaixa la majoria per substituir un membre que ha causat baixa.


Decret vs. bloqueig

Les intervencions dels grups parlamentaris ha derivat en un enfrontament que ha certificat les discrepàncies entre govern i oposició. Des de CiU, la diputada Joana Ortega ha aprofitat la seva intervenció per carregar contra el decret llei aprovat pel Govern que ha de permetre a Marín substituir Sàez per majoria absoluta del Ple si, en una primera votació, no s'arriben als dos terços que marca la llei. Per això, Ortega ha dit a Marín que "entra a cop de decret" que "trenca el consens i l'esperit de la llei". La diputada de CiU ha defensat que la institució ja té la continuïtat "garantida" amb el president provisional, Roger Loppacher, proposat per Convergència.

Davant d'això, el diputat del PSC Joan Ferran ha acusat la federació nacionalista de fer un "ús pervers" dels dos terços per a l'elecció dels membres del Consell de Govern de la CCMA. "La paciència té un límit", ha dit, tot criticant "l'obstrucció i la deslegitimació" dels mitjans públics per part de CiU. Per Ferran, "un Govern no pot permetre això i el decret llei trenca el bloqueig" i desembussa "una situació no desitjable per la CCMA".

Per part d'ERC, el diputat Carmel Mòdol ha assegurat que, per part de l'oposició, "s'ha volgut posar ombra sobre el nom per justificar el bloqueig". Mòdol creu que ha estat l'oposició qui "ha trencat el consens", ja que "històricament" quan hi ha hagut una baixa -com ha estat el cas de Sàez-, hi ha hagut 'fair play' entre els grups.

L'oposició també ha retret a Marín que, durant la seva època de secretari de Comunicació del Govern, Enric Marín, fos '"'autor de l'apagada informativa del Carmel", segons ha assegurat Joana Ortega, en el moment que hi va haver l'esfondrament d'un túnel en l'ampliació de la línia 5 del metro en aquest barri barceloní. Un fet, ha dit la diputada de CiU, que "no és menor", tot parlant d'actuació de "censura i limitació de la feina de periodistes", tot recordant que la federació nacionalista li va demanar la dimissió en aquell moment.

Marín ha assegurat que, sobre aquesta qüestió, es pot parlar "de què hi ha de mite i què hi ha de realitat". Qui va ser secretari de Comunicació del Govern ha assegurat que en el seu moment ja va assumir els "errors" que va cometre -"els que vaig cometre, no els que no vaig cometre".

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat