Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dimarts, 7 de de juny del 2011 | 17:37
Notícia · Economia

Albrecht afirma que "el tancament de Spanair seria la mort de Barcelona com a aeroport de connexió"

El president de Star Alliance demana "paciència" a la Generalitat per un "projecte molt noble i viable", i assegura que els resultats "són cada vegada millors".

El president de Star Alliance, Jaan Albrecht

L'aposta de Spanair per tal que l'aeroport del Prat esdevingui un  'hub', és a dir, un aeroport de connexió amb vols de llarg abast –amb els conseqüents beneficis econòmics i de competitivitat que això comportaria pel país- continua sent viable, tot i alguns contratemps que han aparegut. Això és el que afirma Jaan Albrecht, president de Star Alliance, una de les xarxes d'aerolínies més importants del món, que entén que la presència de Spanair al Prat és imprescindible per tal que les companyies internacionals de llarg abast s'interessin a invertir i a usar la infraestructura. Així ho ha explicat en una entrevista a La Vanguardia, en la que també ha demanat paciència a la Generalitat per tal que el projecte arreli. De fet, el govern tripartit ja es va implicar a fons per tal que Spanair esdevingués la punta de llança que reconvertís el Prat en un 'hub', i actualment la companyia està buscant el suport d'un soci industrial.

Albrecht, però, ha mostrat la seva confiança en Spanair, recordant que els seus "resultats cada vegada són millors, tot i que encara no ho són prous", i afirmant que la fórmula de la companyia és la "correcta". En aquest sentit, el president de Star Alliance ha atribuït a "factors conjunturals" com el desastre del Japó o els preus del petroli el fet que els resultats estiguin tardant a arribar "més temps de l'esperat", tot i que l'estabilitat financera, segons Albrecht, "arribarà" a mig termini.

El dirigent de Star Alliance ha remarcat que la presència de Spanair és necessària per assolir l'objectiu d'esdevenir un 'hub'. "Si no hi ha la companyia, serà impossible" -ha explicat Albrecht- "sobretot tenint en compte que l'alternativa al Prat són les aerolínies low cost, que tenen una quota superior al 40%". En aquest sentit, ha recordat que "sense connexions, a les grans aerolínies no els interessa" invertir-hi, ja que necessiten "omplir els avions". I perquè això passi, ha explicat, "cal atreure el viatger de Sevilla, de Madrid o del nord d'Àfrica. Sense l'alimentació de la xarxa de Spanair –ha conclòs Albrecht- segur que en 10 anys no veuran a Barcelona vols de llarg abast d'altres aerolínies".

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat