Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dijous, 28 de de novembre del 2013 | 18:09
Notícia

El Diari ARA celebra el 3r aniversari en busca de la seva consolidació

El rotatiu corrobora l'augment de lectors, que aquest any n'ha guanyat 9.000 en relació amb l'any passat, segons dades de l'EGM-Baròmetre. La capçalera intenta consolidar-se en aquest tercer any en dos fronts: a través dels nous formats i de les xarxes de comunicació, i al rànquing de diaris més llegits, on pel moment l'ARA queda darrere de La Vanguardia (34,1% de lectors) i El Periódico (23,4% dels lectors).

M. Folch · L'ARA va néixer justament fa tres anys com un projecte independent creat per un grup d'empresaris i periodistes amb l'objectiu compartit de renovar tant el periodisme com el relat de país. Aquesta setmana la capçalera ha celebrat el seu tercer aniversari amb les xifres de lectors de nou a l'alça i amb l'objectiu de consolidar-se de manera ja definida i estable al mapa comunicatiu català.

Encara gaudint del privilegi de ser l'únic diari generalista que fa créixer el número de lectors a cada baròmetre, l'Ara compta actualment amb 106.000 lectors diaris, segons les dades de la tercera onada de l'EGM-Baròmetre, i arriba fins a un increment del 5% respecte a l'anterior onada. En aquest darrer any del diari, però, la capçalera ha renovat el disseny de la seva web, ha creat la nova capçalera Ara Balears, ha fet fitxatges de pes com el conegut periodista Antoni Bassas i ha potenciat la seva televisió pròpia i la seva presència a les xarxes socials.

Amb tot la capçalera no viu al marge de la profunda crisi que viu el sector del periodisme i la comunicació a Catalunya, una esquerda multilateral que contempla tant la dificultat d'adaptació amb la proliferació de formats nous, com l'intrusisme professional, la recessió econòmica i el seu impacte en la publicitat, la manca de suport públic i d'ajudes al sector, els múltiples expedients de regulació als mitjans i la manca d'un sector independent potent i unit.

Davant del panorama el Diari ARA busca consolidar-se de manera estable a través de la seva presència insistent a les xarxes socials, la seva aposta per aparèixer a nous formats i la seva proliferació al llarg de tot el territori dels Països Catalans. Així ho ha volgut exemplificar el mateix rotatiu amb un especial digital i interactiu apte per a tablets i en format web en el qual el mitjà repassa els esdeveniments noticiables polítics, socials i econòmics més transcendents dels seus 3 anys de vida.

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Notícies relacionades
Indica publicitat