Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dilluns, 23 de de gener del 2012 | 19:40
Notícia

El jurat popular ja delibera sobre les acusacions a Camps i Costa en el 'cas dels vestits'

Els 9 membres del jurat han rebut el qüestionari sobre els fets provats en què els acusats podrien ser considerats culpables d'un delicte de suborn passiu.

ACN · El jurat popular que ha d'emetre un veredicte sobre les acusacions a l'expresident de la Generalitat Valenciana, Francisco Camps, i l'exsecretari general del PP valencià, Ricardo Costa, es troba des d'aquest dilluns a les 14.30 incomunicat al Palau de Justícia de València. Els 9 membres han rebut el qüestionari objecte del veredicte i han de votar de manera secreta cadascun dels paràgrafs que descriuen els fets, estimant-los provats o no. Per considerar-los provats es requereixen 7 dels 9 vots mentre que per absoldre'ls cal una majoria simple de 5 sobre 9. Posteriorment, votaran la consideració de culpabilitat o inculpabilitat dels acusats sobre els delictes imputats amb els mateixos percentatges. Després de set setmanes de judici i d'escoltar més de 100 testimonis, desenes de documents i audicions, el jurat s'enfronta al moment més decisiu en aquesta 'causa dels vestits'.

Sis homes i tres dones es troben des d'aquest dilluns al migdia incomunicats en una sala d
el Palau de Justícia de València, seu del Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana, per emetre un veredicte sobre les acusacions de suborn passiu impropi a Francisco Camps i Ricardo Costa.

Han de respondre si consideren culpables o no culpables els acusats d'haver rebut vestits per part dels membres de la trama 'Gürtel'. Per fer-ho, compten amb un qüestionari elaborat pel jutge-president del jurat, Juan Climent, i consensuat a partir de les observacions de les diferents parts.

Passades les 14.00 hores, després de la previsió inicial de les 12.00 hores, el jutge Juan Climent ha comparegut en audiència pública per lliurar al jurat l'objecte del veredicte, elaborat després de cinc hores de reunió de les parts.

Climent ha explicat al jurat que han d'emetre un veredicte on considerin provats o no els fets i ho han de fer amb independència, responsabilitat i segons estableix la llei. La votació serà secreta i cap dels membres pot revelar el sentit dels vots, ni tan sols a posteriori.

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Notícies relacionades
Opinió · Seguretat
Una política de defensa?
Opinió · Nació Digital
Respecte, dignitat i seguretat per a la nostra policia
Opinió · Política catalana
Quin paper tindran els Mossos?
Opinió · Seguretat
Tenim un problema amb la nostra policia
Opinió · Política
La democràcia ha mort
Opinió · Política catalana
Mossos i referèndum.
Opinió · Política catalana
Per què hem de tornar a ser molts aquest 11S?
Crònica · Seguretat
La seguretat nacional, l'assignatura pendent
Opinió · Política
Per què ens escandalitzem?
Opinió · Política catalana
Ara (altra vegada) un referèndum?
Indica publicitat