Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dilluns, 28 de de novembre del 2011 | 16:41
Notícia · Euskal Herria

"El PP ha inserit per primera vegada publicitat al diari d'Otamendi, a qui no fa gaire havia acusat de connivència amb ETA"

Antoni Batista analitza a El Triangle la campanya electoral i els resultats d'Amaiur en les primeres eleccions després del cessament de l'activitat armada d'ETA.

"La campanya, en fi, ha tingut punts diria que bonics. Veure Alberto Ruiz-Gallardón passejar per la Donostia koskera era el triomf de la llibertat", afirma Batista, referint-se al nou escenari generat per l'abandó de les armes d'ETA. "Un altre signe", afegeix Batista: "el PP ha inserit per primera vegada publicitat al diari de Martxelo Otamendi, a qui no fa gaire havia acusat de connivència amb ETA, a qui la guàrdia civil va maltractar, a qui van haver d'absoldre...".

Per Batista aquests són els elements del canvi, un nou Euskadi que ha catapultat a Amaiur al congrés amb 7 diputats. "Els independentistes d'esquerra han fet una bona campanya, basant-se en l'argument que anar a Madrid no és doblegar-se a Espanya, sinó una nova manera de lluitar contra Espanya". Els bons resultats d'Amaiur, juntament amb els del PNB, que ha aconseguit imposar-se als comicis en vots, ha deixat tocat al PSE, que s'ha enfonsat deixant, segons Batista, "la lehendakaritza de Patxi López molt precària de legitimitat". L'autor recorda que "diversos analistes polítics" han coincidit a assenyalar que "els resultats electorals interpel·len la presidència de Patxi López, legal però deslegitimada per un nou mapa electoral".

PNB i Amaiur ja han demanat eleccions anticipades, "i la possibilitat d'un Arnaldo Otegi Lehendakari cada cop cobra més força". Conclou Batista que aquest fet "seria possible perquè el vot del PNB més el de l'esquera independentista suma més que el vot constitucionalista".

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat