Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Divendres, 21 de d'octubre del 2011 | 17:56
Notícia · Euskal Herria

L'esquerra abertzale demana a Zapatero i Sarkozy que responguin amb "altura de mides" al nou escenari

També recorda que "el tancament del cicle armat d'ETA" no suposa la fi del "conflicte polític", i afirma que "s'han acabat les excuses" per no reconèixer el dret a l'autodeterminació d'Euskal Herria.

L'esquerra abertzale ha afirmat, en una compareixença pública, que l'anunci d'ETA és "una decisió històrica d'enorme calat polític, que suposa un abans i un després, i que marcarà el futur polític del nostre país". En aquest sentit, "l'esquerra abertzale entén que la decisió d'abandó definitiu de la lluita armada ha d'estar acompanyat per les mesures que superin les conseqüències del conflicte per part del govern espanyol i el govern francès".

És per això que, en la compareixença, s'ha fet una crida als executius de Zapatero i Sarkozy "perquè sense dilacions responguin a aquesta oportunitat històrica amb responsabilitat i altura de mires, adoptant les mesures que els correspongui".

D'altra banda, l'esquerra abertzale ha recordat que "el tancament del cicle armat d'ETA no suposa el tancament del conflicte polític, que necessita de solucions polítiques", un conflicte caracteritzat pel no "reconeixement d'Euskal Herria" com a nació i el seu dret a decidir, segons han dit. Amb el nou escenari, "ningú no podrà ocultar" el conflicte polític "rere la coartada de la lluita armada".

Així, l'esquerra abertzale ha afirmat que "s'han acabat les excuses" i que cal "donar pas a l'obertura d'un diàleg resolutiu en clau democràtica en el que totes les cultures democràtiques del país som necessàries". Un diàleg que permeti "materialitzar tots els projectes en igualtat de condicions, també l'independentista, que segueix vetat en l'ordenament jurídic polític imposat en aquest país".

"Ha arribat el moment d'encarar aquest debat democràtic sense vetos, i aquest ha de culminar amb la consecució d'un acord sustentat en el reconeixement com a nació  d'Euskal Herria i el seu dret a decidir", han conclòs, recordant que "l'impuls popular resultarà crucial per a fer variar l'actual immobilisme dels estats".

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat