Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Divendres, 17 de de maig del 2013 | 21:06
Notícia

Grans instal·lacions pel CNP a Catalunya

'ha creat un gran malestar en la Policia de Catalunya aquesta setmana amb la despesa de l'Estat, de milions i milions d'euros, a reforçar, modernitzar i construir noves instal·lacions pels Cossos i Forces de Seguretat de l'Estat (CFSE) a Catalunya. L'Estat espanyol encara deu més de 9.000M d'euros a la Generalitat.

CEEC · Un exemple ha passat aquesta setmana amb la inauguració del macrocomplexe de la Verneda de Barcelona on hi haurà més de 3.000 efectius del Cuerpo Nacional de Policía.

L'Estat també ha modernitzat les instal·lacions de Zona Franca i ha creat un sobredimensionat aparell de propaganda i premsa amb unes instal·lacions dotades amb els darrers avenços tecnològics per a fer les rodes de premsa i per a les compareixences dels caps de la Policia de l'Estat i de la virreina Llanos de Luna.

Mentre que l'Estat malgasta i manté a Catalunya més de 8.000 efectius de la Policia Nacional i la Guàrdia Civil, superflus per les competències que tenen aquests dos cossos, la Policia de Catalunya compta ara per ara amb gravíssims problemes: ha de retallar els salaris dels seus professionals, li manquen vehicles i no pot executar modernitzacions en algunes de les seves instal·lacions.

Més greu encara: la Policia de Catalunya - Mossos d'Esquadra porta 2 anys que no ha pogut fer ni una sola promoció nova, mentre que l'Estat manté milers de policies a Catalunya sense justificació els quals només fan operacions espectaculars de cara a la galeria. Uns milers de policies que, en concret, ensenyen el múscul de l'Estat (alguns li en diuen "el paquet") i visualitzen la força dels aparells de l'Estat davant dels ciutadans de Catalunya, els mateixos que creien, innocentment, que la policia de l'Estat s'estava retirant de Catalunya.

El conseller Espadaler ha actuat amb dignitat en no assistir a tots aquests actes i inauguracions. Espadaler ha de ser conscient que una gran part d'aquesta festa i d'aquest dispendi el paguem els ciutadans de Catalunya.

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat