Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Divendres, 3 de de desembre del 2010 | 17:58
Notícia · Internacional

Gerry Adams demana que el govern espanyol legalitzi el "nou partit de l'esquerra abertzale"

Barcelona · Són moltes les veus internacionals que estan intentant forçar al govern espanyol per tal que mogui fitxa davant els esdeveniments que s'estan vivint a Euskal Herria a l'entorn de l'esquerra abertzale, d'una banda, i d'ETA, de l'altra. Pel que fa a l'organització armada, els signants de la Declaració de Brussel·les estan esperant la declaració d'un alto el foc verificable per tal d'entrar en acció en cas que sigui necessari.

L'esquerra abertzale, d'altra banda, segueix el seu camí amb independència dels moviments d'ETA, una gran novetat respecte els processos de pau que hi ha hagut anteriorment. En aquest sentit, el president del Sinn Féinn, Gerry Adams, ha acollit amb satisfacció el "nou pas fet per l'esquerra abertzale per complir amb el requisit de la Llei de Partits". Adams ha destacat que els "dirigents de l'esquerra abertzale estan totalment compromesos amb la pau i amb les vies exclusivament pacífiques i democràtiques per resoldre qüestions polítiques".

El líder independentista irlandès també ha posat èmfasi en la "contribució personal d'Arnaldo Otegi" en el procés, fet pel que considera que caldria alliberar-lo.

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat