Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dimarts, 14 de de juliol del 2009 | 15:41
Notícia · Internacional

La política exterior espanyolista: Moratinos reconeix la tasca de Fraga i abraça el dictador Obiang

Barcelona · Els viatges d'estat de Miguel Ángel Moratinos recorden cada cop més les obscures foscors del passat colonitzador i fransquista de l'Espanya profunda. El ministre d'exteriors ha visitat Guinea Equatorial aquesta setmana del bracet de Fraga, a qui ha volgut homenatjar.

Moratinos ha dedicat temps i diners públics a posar de relleu la tasca política, si es pot parlar en aquests termes, que va realitzar l'exministre franquista, i ha recordat públicament que va ser Fraga qui va participar en la independència de Guinea en el moment en què ocupava un càrrec públic en l'estat dictatorial franquista. Una altra dictadura, la de Guinea, ha estat la que ha rebut amb els braços oberts a tots dos personatges.

El seu màxim dirigent, el mandatari Teodor Obiang, ha dedicat abraçades i afectes a un Fraga satisfet i un Moratinos un tant desconcertat perquè el president guineoequatorià els ha rebut com a "pare i fill", unes declaracions que Moratinos ha volgut matisar: se sent més com un "germà" de Fraga. La visita ha de permetre a un sector important de les empreses espanyoles, d'entre les que s'hi troben el sector del gas i de les infraestructures, pactar l'adquisició de petroli del país africà.

Per acabar d'adobar les peripècies del ministre d'exteriors, la festa l'ha conclosa Obiang, que no ha tingut cap pudor a mostrar-se com un dictador "en la mesura que dicta les normes" que calen per al seu país. Quants diners més malgastarà el ministeri d'Exteriors en les festes de dictadors que organitza Moratinos?

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Notícies relacionades
Indica publicitat