Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Divendres, 18 de de juny del 2010 | 15:37
Notícia · Internacional

Les consultes per la independència, també als Estats Units

Barcelona · La primera potència mundial, amb més de 300 milions d'habitants i un pes diplomàtic incontestable, també s'ha sumat a l'acte de democràcia directa més important dels darrers anys a la societat catalana: les consultes per la independència. Els catalans residents als EUA, sota la voluntat de voler ser partícips i "actors directes" d'aquest "procés tan engrescador" que representen els referèndums per la independència, han creat la comissió Els Estats Units Decideixen.

Presentada públicament el proppassat gener, Els Estats Units Decideixen, sabedors del paper que els EUA tenen a l'escena internacional i de la transcendència cabdal de la seva diplomàcia, han anunciat que la consulta està convocada pel proper 9 d'octubre, coincidint amb la diada del País Valencià.

La comissió ha decidit però, l'aplicació d'una organització diferent a la concebuda pel territori català: donades les diferències geogràfiques dels Estats Units en referència als Països Catalans, la consulta per la independència ha obligat a fer un plantejament de la campanya molt diferent basada en el vot presencial -es col·locaran meses a les principals ciutats del país on la comunitat catalana és especialment important, com ara San Diego- i el vot per correu.

En aquest aspecte, la comissió Els Estats Units Decideixen han assenyalat que "sens dubte" el vot per correu serà la via propícia per tal d'aconseguir l'èxit en aquesta consulta. La comissió també ha informat que aquest esdeveniment pretén ser una "jornada per la reivindicació de la democràcia arreu dels Països Catalans" i ha instat a participar en la jornada a tots aquells "qui desitgin un nivell democràtic més just".

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat