Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dimarts, 30 de de juny del 2009 | 15:41
Notícia · Internacional

El britànic Daily Telegraph tracta l'augment de l'independentisme català i assenyala la "creixent influència" d'Esquerra

Barcelona · El rotatiu anglès Daily Telegraph ha exposat l'augment de la causa independentista a Catalunya a les seves pàgines. Sota una fotografia de tres encapuntxats cremant una bandera espanyola i una altra francesa -ja han aparegut queixes sobre la imatge il·lustrativa d'aquest reportatge- el diari anglès ha recollit dades

estadístiques del fenòmen independentista català en un reportatge publicat el 28 de juny passat: "[A Catalunya] hi viuen 7 milions dels 44 milions d'habitants de l'Estat espanyol, i durant els quatre últims anys la proporció que vol la independència ha passat del 14% al 21%, segons dades del Govern regional".

El diari anglès ha volgut destacar, també, la "creixent influència" d'Esquerra Republicana en aquest augment, i ha assenyalat que el "partit independentista ha crescut i ara forma part de l'Executiu català". El reportatge recull les opinions de Pol Pagès, membre de les JERC i portaveu d'Esquerra a Sant Quintí de Mediona, qui afirma que "si demà Catalunya votés per separar-se d'Espanya, Madrid no podria enviar l'exèrcit com ha ocorregut en el passat perquè som una part d'Europa i estem protegits per les seves lleis".

Pagès afegeix que "Europa representa la democràcia, drets humans i un respecte per a la llibertat i esperem un dia ser reconeguts com el nostre propi estat dintre de la UE". Així mateix, el rotatiu anglès ha destacat la promoció de la llengua i la cultura catalana, que està "estesa arreu del món amb ambaixades obertes a Londres, París, Nova York i Pekin".

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat