Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dimecres, 1 de de juliol del 2009 | 13:14
Crònica · Política

Emma, un nou col·lectiu per corregir la mirada distorsionada de Catalunya als mitjans internacionals

Corregir la mirada esbiaixada que ofereixen de Catalunya els mitjans internacionals. Aquest és l'objectiu d'una agrupació de ciutadans que han començat a treballar, aplegats sota el nom de Col·lectiu Emma. En el seu blog expliquen:


"Som un grup de catalans que volem que el món ens conegui com som, no com diuen que som. Per això volem respondre a visions esbiaixades que es donin sobre els catalans a la premsa internacional. També volem reservar un espai per a les opinions favorables que trobem en diaris de paper o electrònics que tenen ressò internacional". Com és sabut, la majoria de premsa internacional, quan informa sobre el país, ho fa a partir d'uns corresponsals que la majoria de vegades estan instal·lats a Madrid. La seva visió està molt condicionada per la tendència espanyolista dels diaris i les ràdios d'abast estatal.

L'última acció ha estat una carta al Daily Telegraph, en resposta al seu reportatge recent sobre el fenomen independentista. Tot i que el tractament de la informació era majoritàriament correcte, els integrants del col·lectiu han volgut precisar alguns detalls, especialment per una foto que duia un títol que podia portar a confusió. Anteriorment, han elaborat respostes al Financial Times, el New York Times i també al The Economist.

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat