Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dimarts, 30 de de juliol del 2013 | 14:31
Notícia

Nadal tira pel dret i lidera el Pacte gironí pel dret a decidir

El pacte a nivell de Girona pretén aglutinar entitats i representants de la vida civil i econòmica de la ciutat a favor de fer la consulta. Nadal ha defensat que es tracta d'un "compromís personal i cívic en favor de la llibertat".

Barcelona · L'expresident del grup parlamentari del PSC i un dels pilars del partit dels socialistes, Joaquim Nadal, ha fet un cop de cap aquesta setmana i ha decidit posar-se al capdavant del Pacte gironí pel dret a decidir.

Nadal ha acceptat la proposta que li ha fet l'alcalde de la ciutat, Carles Puigdemont (CiU), qui ha considerat que Nadal té el perfil idoni per liderar aquest moviment per ser una persona amb un ampli bagatge polític i que pot atraure sensibilitats diferents.

Joaquim Nadal ha pres aquesta decisió després de publicar un article on hi defensava de manera contundent aquest dret universal de tots els pobles. Amb aquest tomb, l'expresident del grup parlamentari del PSC deixa el partit dels socialistes de Catalunya tocat de mort per les seves contradiccions internes quant al dret a decidir. D'aquesta manera, l'esquerda entre el PSC oficial de Pere Navarro i Maurici Lucena i els membres del partit favorables al dret a decidir i a la celebració d'una consulta es fa cada cop més gran.

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat