Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dilluns, 29 de de juliol del 2013 | 13:43
Recull de premsa

Nadal: "És tot tan elemental que cal insistir en una idea bàsica: estem radicalment a favor del dret a decidir"

"Contra la por, llibertat. Contra la intimidació, dret a decidir. Per sortir de dubtes: consulta emparada en el dret a decidir. El dret a decidir és el marc per a una consulta en la qual es pugui expressar amb rotunditat democràtica la voluntat contrastada del poble".

L'expresident del grup parlamentari del PSC, Joaquim Nadal, ha sentenciat que "només la miopia política de les actuals elits polítiques espanyoles pot intentar confondre i menysprear un sentiment general que reclama, des del diàleg, el reconeixement d'uns drets".

A l'article El dret a decidir Nadal hi ha lamentat que escoltem sovint expressions com ara "consulta sobiranista" o "consulta pel dret a decidir" i es pot observar que "qui les formula dóna peu a més d'un equívoc" i els temps "no estan ni per a equívocs ni per a confusions": "El dret a decidir és el que avala, justifica i ha de permetre la consulta. El poble de Catalunya té tot el dret a decidir el seu futur i per decidir-lo, saber i mesurar quina és la seva voluntat és imprescindible fer una consulta".

Nadal h ainsistit en què és tot "tan elemental que cal insistir en una idea bàsica: estem radicalment a favor del dret a decidir". L'autor del text ha sentenciat que el dret a decidir "és un principi democràtic, és l'expressió genuïna i simple del dret a l'autodeterminació dels pobles; és expressió i símbol de la llibertat individual i de les llibertats col·lectives" i ha conclòs que els drets "han sigut menystinguts des del poder unilateral de l'aparell de l'Estat, que, actuant contra el mateix estat, i sense sentit d'estat, ha liquidat i ensorrat el pacte que s'havia bastit durant la transició".

"És, doncs, normal que ara el context sigui un altre i que l'expressió del dret a decidir es plantegi en els termes d'una consulta. Preguntem al poble de Catalunya i deixem que s'expressi amb llibertat" ha indicat.

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat