Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dijous, 1 de de desembre del 2011 | 19:10
Notícia · País Valencià

Escola Valenciana presenta la campanya 'Amics d'Escola Valenciana'

Escola Valenciana ha presentat aquesta setmana la campanya 'Amics d'Escola Valenciana' amb la qual s'ha fet una defensa ferma de l'ensenyament de qualitat en valencià.

Barcelona · Aquest dijous a les 18 hores a la Societat Coral el Micalet, Escola Valenciana ha presentat de manera oficial el projecte Amics i Amigues d'Escola Valenciana. Amb aquesta campanya, l'entitat ha buscat incrementar la presència de valencià a la societat civil i ha defensat fermament l'ensenyament de qualitat en valencià.

A l'acte de presentació hi ha assistit diferents representants socials, polítics i sindicals del País Valencià, d'entre els quals se'n destaquen l'escriptor Ferran Torrent, l'actor Carles Alberola, la cantant Neus Berenguer, l'actriu Rebeca Valls, el cantant Xavier Sarrià, l'escriptor Joan Francesc Mira, el periodista Vicent Partal, i la presidenta d'Òmnium Cultural Muriel Casals.

El context polític que viu el País Valencià ens fa pensar en possibles nous atacs a l'ensenyament en valencià"

Aquest nou projecte, segons Escola Valenciana, pretén situar les persones individuals en el centre de les activitats però també del finançament: "L'objectiu és ser autosuficients, independents i tenir capacitat de resposta". El president de l'entitat, Vicent Moreno, ha explicat que el context polític que viu el País Valencià "ens fa pensar en possibles nous atacs a l'ensenyament en valencià" per la qual cosa ha sentenciat que "necessitem el màxim recolzament" perquè "ens ho juguem tot".

En aquest aspecte, l'entitat ha decidit buscar el seu propi finançament econòmic a través d'aquesta iniciativa i ha proposat una aportació de 60 euros anuals a l'entitat pel públic en general i de 30 per a estudiants. L'entitat ha explicat que un 40% de la quota està destinada a actuacions en la comarca d'origen de l'amic o amiga i el 60% restant es destina a les activats que la Federació Escola Valenciana organitza de forma conjunta a tot el País Valencià. A més els amics d'Escola Valenciana podran disposar de diversos avantatges com ara descomptes en els concerts de La Gira-Festival Itinerant de Música en Valencià o promocions en materials educatius, entre moltes altres.

La iniciativa ha comptat amb l'estrena d'un vídeo promocional titulat Laura i el país dels valents en el qual es planteja la història de Laura, una ciutadana d'un país governat per un rei que no escolta els seus ciutadans. El rei que no permet que els seus conciutadans puguin sembrar la collita que els ha de permetre créixer i Laura i els seus veïns planten cara al rei i es disposen a sembrar. Podeu veure el vídeo a la secció TribunaTV.

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat