Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dimecres, 10 de de novembre del 2010 | 16:31
Notícia · Política

Convivència Cívica Catalana busca el monolingüisme, ara a Girona

Barcelona · L'empenta mutilatòria de Convivència Cívica Catalana (CCC) sembla que ja no té aturador. Després de la denúncia que van interposar en contra del Reglament per a l'ús de les llengües de la Diputació de Lleida, que posteriorment va ser acceptada a tràmit pel Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) i que va suposar la resolució d'una sentència que deixava sense l'aplicació i ús del català a l'ens, ara CCC torna a carregar contra la llengua pròpia.

El grup també ha presentat un recurs al TSJC contra el reglament d'ús del català de la Diputació de Girona en considerar-lo "inconstitucional". En un altre dels moviments estratègics en favor del monolingüisme a Catalunya, CCC assenyala dinou dels articles del Regalment de la Diputació de Girona, en els quals s'assegura la llengua pròpia com a preferent a l'ens i inclou l'ús del català en les comunicacions internes i externes de la Diputació, a les actes dels plens, als impresos i al redactat dels tràmits. El Regalment per a l'ús de les llengües de la Diputació de Girona va ser aprovat el passat maig de 2010, en substitució de l'anterior -pràcticament igual- aprovat el 1996.

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Notícies relacionades
Indica publicitat