Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dilluns, 8 de de novembre del 2010 | 14:55
Notícia · Política

"Volen que el català i l'aranès no sobrevisquin al segle XXI"

Foto: ACN · La Diputació de Lleida, un dels dos òrgans catalans afectats per la sentència mutilatòria del TSJC, ha plantat cara a l'agressió lingüística propinada per la denúncia

 interposada per Convivència Cívica Catalana (CCC). La Diputació ha presentat un recurs de reposició contra la interlocutòria de la secció 5a del Contenciós Administratiu del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) que ha suspès cautelarment l'aplicació de diversos articles del Reglament per a l'ús de les llengües a la Diputació, una agressió que, en aquest cas, compta per partida doble: suspèn cautelarment la regulació de l'ús de la llengua catalana i occitana-aranesa.

El recurs de la Diputació ha denunciat que les mesures cautelars imposades pel TSJC -i provinents de la denúncia interposada per CCC- són improcedents ja que la sentència no acredita en cap cas que el Reglament per a l'ús de les llengües pugui causar danys i perjudicis a tercers. En la roda de premsa, el president de la Diputació de Lleida, Jaume Gilabert, ha mostrat l'estupefacció i indignació de la Diputació en no entendre com es pot vetar una norma que regula l'ús de dues llengües vehiculars a la zona com són el català i l'occità-aranès: "L'únic que hem fet és reglamentar allò que era pràctica habitual i ininterrompuda dels usos linguístics de les comarques de Lleida".

Gilbert ha volgut destacar, en la seva intervenció, la "normalitat" amb la qual sempre s'ha conviscut amb el Reglament d'usos lingüístics a la Diputació de Lleida, i ha dit que "en els quinze anys de la seva apliació mai s'ha rebut cap queixa", per la qual cosa ha indicat que la institució no ha alterat la seva normalitat lingüística: "Convivència Cívica Catalana vol alterar la convivència lingüística a l'ens i vol que llengües com ara el català i l'aranès no sobrevisquin al segle XXI. La denúncia de CCC és un atac frontal contra dues de les llengües del país".

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat