Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dilluns, 15 de de novembre del 2010 | 16:56
Notícia · Política

Puigcercós recorda que només el 3% de cintes són en català

Foto: ACN · El líder d'ERC, Joan Puigcercós, ha defensat aquesta setmana en un acte de campanya electoral la Llei del Cinema català promoguda per l'actual Govern de la Generalitat a través de la Conselleria de Cultura i Mitjans de Comunicació.

Puigcercós ha assegurat que la norma no només "exigeix que, si una pel·lícula es dobla, també es faci en català" sinó que també "defensa la versió original". Tot i això, el líder d'ERC ha recordat la necessitat que té el Principat de legislar amb normes com la Llei del Cinema català perquè "només el 3% de les pel·lícules que es projecten a Catalunya cada dia són en català" i aquest reglament "permet situar el català en condicions d'igualtat respecte del castellà".

Tanmateix, en l'acte de campanya també hi ha participat Isona Passola, productora de l'última de les grans estrenes del cinema català, Pa negre. Passola també ha defensat la norma promoguda pel conseller republicà Joan Manuel Tresserras, i ha assegurat que la llei és valenta "perquè per primer vegada planteja allò que ens semblava elemental".

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat