Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dijous, 18 de de juny del 2015 | 16:58
Opinió
Miquel Sellarès
Periodista

Gràcies Rull, Castellà i Rovira, sou el futur

En Joan B. Culla deia a la introducció de les meves memòries que jo, en 50 anys de militància nacional, mai no havia actuat amb disciplina partidària, sinó que sempre ho havia fet creient en les persones. I crec que en Culla ho analitzava bé: jo sempre he cregut més en les persones i en la seva trajectòria, tant en aquells qui admiro com en aquells qui detesto qualificant-los de xitxarel·los.

Uns xitxarel·los que avui dia només fan que entorpir el procés d'emancipació nacional. Però ara no toca parlar d'ells: això ho farem a partir del 28-S.

Avui sóc optimista: ha irromput una nova generació, s'ha acabat el peix al cove, el coitus interruptus, el fer el joc als lobbies al servei de l'Estat i els poderosos, els temerosos... Ara ve una etapa d'homes i dones valents, responsables, ferms i disposats a donar la cara per assolir un gran pas endavant. Un pas que porti el nostre país cap a la dignitat nacional i social.

Torno a dir que sóc optimista perquè veig lideratges d'avui i de demà: Josep Rull, Antoni Castellà i Marta Rovira, tres joves ja madurs que representen el bo i millor i que són la punta de llança del sobiranisme. Són la generació que ho aconseguirà i ara és l'hora de posar-nos darrere d'ells i donar-los el nostre suport.
Tenim lideratges nets i ferms: Rull, Castellà i Rovira asseguren el futur. Hi ha relleu i aquest és ferm"
El trencament definitiu de CiU es veia venir. La frustració de Josep Antoni Duran i Lleida, el no poder articular una tercera via --tot rabiós amb l'Estat que no li ha donat cap possibilitat-- l'han obligat a "suïcidar-se". Ara, el que cal demanar a Duran i Lleida és que no sacrifiqui UDC i la seva història de gran dignitat nacional. Que reforci, doncs, Construïm, el seu partit de reserva, i deixi UDC als històrics que van assoir un 46% de vots a pesar de les pressions i petites tupinades. 

Duran sap que el lider dels sobiranistes d'UDC, Antoni Castellà, així com els presidents del Parlament Joan Rigol i Núria de Gispert, més el nucli històric i una gran part de les noves generacions són UDC i la seva tradició, i ell ha sigut el seu màxim responsable durant 30 anys. Ara li toca anar-se'n a casa o a Construïm amb dignitat. No puc evitar estar preocupat per un "bon noi" del partit, Ramon Espadaler, que aquests dies m'ha fet patir molt i que crec que pot sofrir una cremada política d'incalculables conseqüències. 

El futur no és la vella política, no és la gàbia d'Espanya, és la llibertat de Catalunya i de les seves classes socials que ha de representar la derrota d'aquells que d'Espanya i els seus poderosos n'han fet el seu negoci i modus vivendi. Ara CDC, la UDC sobiranista, ERC, la CUP i els sectors sobiranistes d'ICV, Procés, MES i la societat civil catalana tenen el futur i la responsabilitat de la fita històrica del 27-S.

Tenim lideratges nets i ferms: Rull, Castellà i Rovira... i un llarg etcètera, que asseguren el futur. Hi ha relleu i aquest és ferm.

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Més opinions de Miquel Sellarès
Miquel Sellarès
Periodista
Opinió · Política catalana
Ara l'Estat no té un "Tarradellas"
Opinió · Política catalana
Forcadell: La línia vermella
Opinió · Política catalana
2017: Mobilització, disciplina i discreció
Opinió · Cultura i mitjans de comunicació
Siguem seriosos i reforcem TV3
Opinió · Política catalana
PP, Ciutadans i el PSOE: "Todo por la Pátria"
Opinió · Política catalana
Un pas endavant: Ara tots ferms !
Opinió · Política catalana
Puigdemont-Junqueras gaudiu de tot el meu suport i la meva confiança!
Indica publicitat