Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dimarts, 16 de de novembre del 2010 | 17:52
Notícia · Política

Mas aposta per una cimera de partits per dissenyar l'estratègia que porti el concert a Catalunya

Barcelona · El president de CiU, Artur Mas, vol arrossegar la resta de partits per tal que se sumin a la seva proposta de reduir a la meitat l'espoli fiscal que pateix el Principat. Si aquest dilluns el convergent va exposar la seva intenció de convocar una cimera de partits per dissenyar l'estratègia amb la que aconseguir aquesta reducció del dèficit, aquest dimarts ha instat a Esquerra i, particularment, a Joan Puigcercós, que es deixi de "sortides de to" i l'ajudi a aconseguir el concert. L'objectiu de Mas és que el dèficit es redueixi a la meitat i es quedi al 5% del PIB català (A Alemanya el Tribunal Constitucional del país va considerar que per sobre del 4% del PIB la solidaritat interterritorial és injusta).

Mas, encarant la recta final cap a la presidència de la Generalitat si no hi ha cap sorpresa, està multiplicant la seva presència, com en el miting que va fer aquest dilluns a Tortosa davant de 1.300 persones. Allà, el president de CiU va reclamar que "ja és hora que el president de Catalunya sigui el més votat a les urnes". "La gent -va exposar- vol que el president de la Generalitat sigui el del partit que ha obtingut la confiança majoritària en les urnes i no l'elegit [...] en els despatxos".

El candidat també s'ha autoimposat un màxim de tres mandats en cas que sigui escollit president: "tot i que no hi ha una limitació legal, m'autoimposaré una limitació de mandats. Seria ideal que fossin dues per a fer la feina, o com a molt haurien de ser tres", ha defensat Mas.

D'altra banda, el convergent ha mantingut l'ambigüitat de la seva formació respecte el futur que pot tenir la Llei del Cinema en cas que arribin a la Generalitat. De fet, la majoria d'inputs' que arriben de la federació apunten a una possible rebaixa de la legislació. En un acte amb uns 200 representants del món de la cultura, Mas ha explicat que CiU està d'acord amb normalitzar l'ús del català, però ha criticat la manca de diàleg amb el sector. En aquest punt, ha indicat que el proper govern "ha de restablir i fer eficaç el diàleg amb el sector que no s'ha tingut en compte en els darrers temps". Al seu parer, hi ha possibles espais d'acord per aplicar la Llei del cinema de forma "progressiva i sense pervertir el seu objectiu", de manera que el sector "s'hi pugui acomodar sense renunciar al pes econòmic" que té a Catalunya.

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat