Indica publicitat
Dijous, 9 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Divendres, 18 de de febrer del 2011 | 18:22
Notícia · Política

Els mateixos que apaguen' TV3 consideren que atacar la web de la Generalitat és "gairebé terrorista"

Barcelona · De vegades, la doble vara de mesurar que tenen els governs pot arribar al ridícul més espantós. Poques hores després d'haver forçat el tancament de TV3, en el que és un dels atacs a la llibertat d'informació més greus dels darrers temps a l'Estat, la portaveu del govern valencià, Paula Sánchez de León, ha considerat "grotesques" les crítiques rebudes però, en canvi, no s'ha estat de titllar de "gairebé terrorista" l'atac al web de la Generalitat valenciana, que ha caigut' durant una estona.

Sánchez de León ha dit que "no es tracta d'un tancament ni de censura sinó del cessament d'emissions per no ajustar-se a la legalitat vigent" i ha criticat els que han qualificat aquest tancament amb alguna frase exagerada i grotesca, vinculant-la a accions feixistes". La consellera ha considerat que "l'única actuació delictiva i il·legal que s'ha produït ha estat l'atac gairebé terrorista al web de la Generalitat Valenciana amb el qual han aconseguit blocar-la" i ha alertat que s'ha anunciat un atac massiu per aquesta tarda.

Paula Sánchez de León ha explicat que el seu govern manté la reclamació d'un tercer canal múltiplex digital per al País Valencià per equiparar-se amb Catalunya i ha lamentat que el Ministeri d'Indústria no el concedeixi. Aquesta és, segons que ha explicat, la motivació per no signar un acord de reciprocitat amb Catalunya.

Com no pot podia ser d'altra manera, la compareixença ha comptat amb les seves tòpiques i típiques dosis de secessionisme lingüístic. A preguntes de si no considerava que era més beneficiós per a la llengua mantenir les emissions de TV3, Sánchez de León ha dit que el seu govern no entén que català i valencià són la mateixa llengua: "no entrarem en una disquisició filològica perquè no és el moment, entenem que el nostre estatut reconeix que la nostra llengua és el valencià no el català i les emissions de TV3 estaran condicionades al fet que existeixi un acord de reciprocitat entre territoris i no a qualsevol altra consideració", ha dit.

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Notícies relacionades
Notícia · Comunicació
El nou director de Tv3 afirma "Jo vinc aquí a arriscar"
Notícia · Cultura i mitjans de comunicació
Vicent Sanchis substituirà Jaume Peral al capdavant de TV3
Recull de premsa · Cultura i mitjans de comunicació
Condeminas: "TV3 es pot esperar any més?"
Opinió · Cultura i mitjans de comunicació
Siguem seriosos i reforcem TV3
Notícia · Comunicació
L'entrevista de Buenafuente a Puigdemont a TV3 va ser seguida per 554.000 persones
Crònica · Col·lectiu Columna Macià-Companys
Miserable TV3?
Notícia · Cultura i mitjans de comunicació
"TV3 és un instrument poderós i té molta influència en la societat catalana: és una autèntica estructura d'estat"
Notícia · Cultura i mitjans de comunicació
Joan B. Culla para els peus a un telepredicador
Notícia · Cultura i mitjans de comunicació
Jaume Peral, nou director de TV3
Notícia · Comunicació
Polònia ja porta deu anys en antena
Indica publicitat