Indica publicitat
Dijous, 9 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dijous, 19 de de novembre del 2009 | 16:54
Notícia · Política

La FAES d'Aznar premia al rei

Barcelona · La Fundación para el Análisis y los Estudios Sociales (FAES), presidida per José Maria Aznar i considerada el think tank de la ultradreta espanyola, premiarà al rei Juan Carlos amb el guardó FAES de la libertad' per la seva "trajectòria en la promoció i defensa de la democràcia i la llibertat". La fundació, propera al PP, basa la seva acció en una defensa acèrrima del liberalisme econòmic i en atacar al PSOE, l'esquerra i els nacionalismes que anomenen "perifèrics".

El rei, segons la FAES, ha acceptat l'oferiment i rebrà el premi de mans del mateix Aznar el proper 2 de desembre al Teatre del Canal. El director de Constitució i Institucions de la Fundació, Javier Zarzalejos, ha explicat perquè l'entitat ha considerat que qui va ser posat a dit per un dictador mereix un premi a la llibertat:  "aquest guardó vol reflectir la percepció que la societat espanyola concedeix a la corona i a sa majestat el rei com la persona que l'encarna, pel seu paper protagonista i impulsor de la transició".


Subvencions i FAES

La fundació celebra amb aquest guardó els seus 20 anys d'història. Tot i això, va ser l'any 2002 quan la FAES es va convertir en la plataforma de fusió de totes les fundacions de l'òrbita del PP. Poc temps després, l'entitat presidida per Aznar es convertia en la fundació política més subvencionada pel govern espanyol, a través del Ministeri de Cultura. L'any 2007, per exemple, va rebre 884.550 euros, uns 250.000 més que la Fundación Pablo Iglesias del PSOE. Tot i cantar les immenses bondats del liberalisme més extrem, uns quants milers d'euros d'ajudes públiques sempre els van bé, a la FAES, a pesar que es vanaglorien de comptar amb una "estructura molt reduïda" i un "model flexible".

Una part de les ajudes serveix per publicar dossiers que compten amb títols tan suggerents com La "cara dura" del socialismo español', El Che Guevara y las cosas que hacen los "progres"', Mayo del 68: El camino al terrorismo' o Ante el desafío. El referéndum ilegal de Ibarretxe'.

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat