Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dijous, 15 de de desembre del 2011 | 19:15
Notícia · Política

Amaiur demana al rei s'impliqui en el procés de pau al País Basc

El portaveu de la coalició abertzale també li ha comunicat al monarca la intenció de formar grup parlamentari propi.

El portaveu d'Amaiur al Congrés, Mikel Errekondo, ha lliurat aquest dijous al rei Joan Carles una carta on la coalició abertzale li demana que s'impliqui en la resolució del conflicte basc per tal d'assolir una "pau duradora, estable i justa" en què es "respecti" la voluntat democràtica dels ciutadans bascos. Errekondo, que ha qualificat la reunió de "cordial" i distesa, ha afirmat que el monarca també considera "racional" la petició d'Amaiur de poder formar grup propi al Congrés, una decisió que es troba en mans de la mesa, controlada pel PP.

En aquest sentit, el portaveu abertzale ha afirmat que la coalició "no concep" cap altre escenari que aquest perquè segons ha assegurat la llei "els assisteix", i que de no produir-se implicaria que el PP té "una actitud obstruccionista" que portaria el Congrés a "una gestió gairebé impracticable".

Qui sí que ha obtingut ja grup propi ha estat l'espanyolista UPyD, de Rosa Díez, després d'aliar-se amb el Foro de Asturias. Díez, precisament, ha acusat la coalició abertzale d'estar "tutelada" per ETA i ha explicat que la seva formació ha presentat una proposició no de llei al Congrés que demana que es promoguin les iniciatives legals necessàries per il·legalitzar Amaiur i Bildu. Ekerrondo ha atribuït l'anunci d'UPyD a un "afany de protagonisme" de la formació encapçalada per Rosa Díez.

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat