Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dimecres, 26 de d'octubre del 2011 | 18:26
Notícia · Política

Bosch: "Som la gent del sí, volem la república del sí"

ERC presenta el lema i l'estratègia de la campanya electoral, contraposant el binomi autonomia-república amb la bandera de ser l'única opció independentista als comicis del 20-N.

La coalició independentista encapçalada per ERC ha presentat aquest dimecres el lema i l'estratègia de la campanya electoral que començarà el proper 4 de novembre. 'República del Sí' és el missatge central que han escollit per convèncer els electors més propers al sobiranisme. "Som la gent del Sí, volem la república del sí. Avui, per primera vegada, la majoria de catalans i catalanes volem la independència. Molts d'aquests, però, segueixen votant la Comunitat Autònoma del no", ha afirmat el cap de llista republicà, Alfred Bosch.

El candidat ha demanat als catalans que "si volen una República deixin de votar Comunitat Autònoma i deixin de votar els partits que amb més o menys floritures i focs d'artifici ja els està bé ser una Comunitat Autònoma més". I, continuant amb les indirectes a CiU i al seu candidat, Josep Antoni Duran Lleida, ha remarcat que, al seu parer,  "en aquestes eleccions ens trobem davant d'una campanya plebiscitària i es planteja un dilema a l'electorat: triar entre el sí o entre els del no que s'encallen i que no resolen la crisi; entre els qui van a buscar un ministeri i entre els que volem perdre de vista aquests ministeris".

La presentació dels diferents eslògans que formaran part de la campanya s'ha fet al pati de la seu d'Esquerra a Barcelona. Allà, dos taxis, un de Barcelona i un altre de Madrid representaven la república catalana i l'estat de les autonomies respectivament.

"Podríem ser un país rescatador, amb superàvit fiscal i, en canvi, estem sumits en la crisi", ha afirmat, per la seva banda, Oriol Amorós. Durant la campanya, la coalició anirà presentant diferents binomis, dels quals aquest dimecres n'han presentat alguns. ERC-Rcat-Catalunya Sí vol dir no a la "Comunitat autònoma on ells decideixen" i 'sí' a la 'República on nosaltres decidim'. No a la 'Comunitat autònoma de la crisi', i sí a la 'República del benestar'. No a la 'Comunitat autònoma del no' i sí a la 'República del Sí'.

Bosch i el baix grau de coneixement entre la ciutadania
El cap de llista de la coalició independentista no s'ha mostrat preocupat perquè només el 32,6% dels catalans el conegui, ni tampoc perquè el coneixement entre els votants d'ERC no arribi al 50%. "Aquest grau de coneixement pujarà", ha assegurat. Alfred Bosch ha citat el procés de renovació interna d'Esquerra com una de les claus per entendre el canvi de tendència que semblen donar les enquestes als republicans. "Que ningú es preocupi perquè la línia és molt ascendent", ha indicat.

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat