Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dimecres, 29 de de juny del 2011 | 19:47
Notícia · Política

Castells lamenta la "demagògia" de CiU per "distorsionar" la realitat econòmica

L'exconseller critica també l'actitud "revengista" del govern i reivindica la "lleialtat" i el "sentit institucional" perquè "els governs passen", però la institució "continua".

Castells, durant la seva conferència (ACN)

L'exconseller d'Economia, Antoni Castells, ha trencat el seu silenci per explicar "la seva veritat" sobre com va actuar l'anterior executiu i com valora les interpretacions que se n'han fet. El que fos titular d'Economia durant set anys ha començat la seva conferència justificant el seu silenci practicat fins ara, però reconeixent "vertaders esforços per resistir la temptació de contestar". I és que Castells considera que l'actual Govern i CiU s'han dedicat durant mig any a practicar la "desmesura i la distorsió de la realitat", amb "afirmacions injustes i infundades" i un "sabor revengista" que ha volgut denunciar enèrgicament.

Castells ha volgut també defensar fermament la "total transparència i rigor institucional" que l'anterior Govern va tenir en el traspàs al nou executiu. Amb aquest argument, i explicant que les previsions de dèficit que coneixia el govern espanyol ja planificaven una desviació elevada, l'exconseller ha volgut deixar clar que ell i el seu departament mai van amargar dades o informació al respecte del deute o del dèficit de la Generalitat.

En aquest mateix sentit, Antoni Castells s'ha mostrat ferm i bel·ligerant en rebutjar la idea de que l'augment del dèficit que s'ha anunciat que pateixen els comptes catalans sigui culpa del "descontrol de la despesa" de l'anterior Govern. "És completament fals i absurd", ha sentenciat, tot vinculant aquesta desviació a "l'enorme caiguda dels ingressos", una circumstància que, segons ha dit, ha passat a totes les administracions. A més, ha apuntat també cap al govern espanyol perquè carregui part de la seva culpa, donat que els ha acusat de "no ajudar gens, ans al contrari" en no pagar el fons de competitivitat o desviar el dèficit a les comunitats autònomes per "quadrar" els seus números.

D'altra banda, Castells ha volgut també reconèixer "l'esforç" de l'actual Govern per "reduir la despesa", una mesura que l'ex conseller no ha criticat i ha considerat necessària. En aquest sentit, ha fet una crida a "la unitat" de la política, sigui del color que sigui, per arribar a un gran consens que porti a "reformes" que rebaixin el dèficit i millorin la situació econòmica. Per fer-ho, però, ha demanat a l'actual Govern "ponderació i sentit institucional" per admetre "l'esforç" que va haver de fer l'anterior executiu i aconseguir així apropar posicions amb l'oposició parlamentària.

I és que a Castells no li ha agradat gens que l'executiu d'Artur Mas s'estigui enfrontant i mostrant tant rebuig a l'etapa anterior. "No és bo ni propi d'un país madur que l'objectiu d'un Govern sigui fer taula rassa i destruir el llegat anterior. Fa mal a la institució, que és el realment important", ha sentenciat, tot denunciant la voluntat de "destruir" l'obra del tripartit que veu en l'administració actual.

Podeu llegir la conferència íntegra de Castells aquí.

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat