Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dijous, 15 de de desembre del 2011 | 19:32
Notícia · Política

Duran trasllada el "malestar" català pel dèficit fiscal al rei

El líder d'Unió afirma que no hi haurà "acord estable" amb el govern de Rajoy però no descarta pactes "puntuals"

ACN · El portaveu parlamentari de CiU, Josep Antoni Duran i Lleida, ha traslladat aquest dijous al Rei Joan Carles el "malestar majoritari" de la societat catalana pel dèficit fiscal que se situa ja en els 16.500 milions "que cada any paguem i no tornen". Duran ha reiterat que el pacte fiscal és un dels eixos de l'acció de CiU al Congrés aquesta legislatura i que marcarà les relacions que establiran amb l'executiu de Mariano Rajoy.

El portaveu de CiU ha fet aquestes manifestacions en roda de premsa després de reunir-se amb el monarca espanyol en el marc de la ronda de contactes que el Rei manté amb totes les forces amb representació parlamentària. Duran li ha transmès la seva disposició al diàleg per impulsar les mesures necessàries per a la reactivació econòmica, i també li ha recordat que una de les prioritats de CiU és la disminució del dèficit fiscal.

En aquest sentit, ha recordat al rei que a Catalunya hi ha "una opinió majoritària i creixent" que reclama un tracte "just" en aquesta matèria perquè "no té sentit, tot i el nostre interès en continuar essent solidaris amb Espanya, que el percentatge del dèficit fiscal sigui del 8 o el 9% quan a països com alemanya el dèficit no passa del 4%". "Si el 4% a Alemanya és excessiu, és lògic que CiU traslladi al cap d'Estat que a Catalunya existeix aquesta consciència de maltractament fiscal", ha dit.

Duran no ha volgut avançar el sentit del vot de la seva formació al debat d'investidura de Mariano Rajoy perquè, segons ha apuntat, primer cal debatre-ho a l'executiva de la Federació. En tot cas, ha recordat que encara cal escoltar el programa de Mariano Rajoy "especialment en relació als temes econòmics i el pacte fiscal".

Amb tot, Duran ja ha apuntat en més d'una ocasió que es decanta per una abstenció i que veu molt difícil un vot a favor de la investidura de Rajoy. Segons ha recordat, en la reunió que van mantenir dimarts va traslladar a Rajoy la reivindicació del pacte fiscal i "la resposta del futur president Rajoy va ser dir que ja estudiarà el tema". En tot cas ha advertit que "CiU no establirà cap tipus d'acord estable amb el PP" malgrat la possibilitat de coincidir en qüestions que CiU defensa, com per exemple la reforma laboral.

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat