Indica publicitat
Dijous, 9 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dijous, 11 de d'abril del 2013 | 19:22
Notícia · Política

El Congrés expulsa Tardà i Bosch per parlar en català

La Presidència del Congrés espanyol ha expulsat dos dels seus diputats per un motiu que en altres països resultaria inversemblant: parlar en un dels idiomes cooficials des de la tribuna de la Cambra.

Barcelona · Joan Tardà i Alfred Bosch han estat expulsats de la tribuna d'oradors aquesta setmana al Congrés dels Diputats per parlar en català els seus discursos. 

En una sessió parlamentària d'aquesta setmana els dos diputats d'ERC han decidit parlar en català com a resposta a la sentència del TSJC ─dictaminada aquesta mateixa setmana─ en la qual s'obliga a fer les classes en castellà si un sol alumne ho demana.

Jesús Posada, President de la Cambra, ha argumentat que el reglament del Congrés "no permet fer intervencions en cap altra llengua que el castellà". Per la seva banda, Bosch ha recordat que, si imposar el català a tota la cambra sembla "surrealista", també ho és fer-ho amb el castellà a les aules catalanes: "Si els sembla inadequada aquesta situació imagini's com els semblarà d'inadequada als alumnes de les aules de les escoles catalanes".

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat