Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dimecres, 26 de d'octubre del 2011 | 17:01
Notícia · Política

Gerry Adams: "És un error que Otegi estigui a la presó"

"La gent té dret a escollir el seu propi destí i les relacions amb els seus veïns", ha afegit el líder del Sinn Féin en referència al dret a l'autodeterminació dels catalans.

Quan es podrà tornar a veure?
Gerry Adams i Arnaldo Otegi van reunir-se diverses vegades abans que el dirigent abertzale fos empresonat.

Qui ha estat un dels protagonistes del procés de pau a Irlanda del Nord, el líder del Sinn Féin, Gerry Adams, ha analitzat el futur del procés de pau basc després d'haver participat en la Conferència Internacional i del posterior comunicat d'ETA anunciant el cessament definitiu de la seva activitat armada.

En una entrevista a Rac1, Adams ha lamentat la situació d'Arnaldo Otegi, Rafa Díez, i altres empresonats pel 'cas Bateragune': "Que gent com Arnaldo Otegi, personalment compromesos amb la recerca de la pau, estiguin a la presó és un error. I s'hauria de resoldre tan aviat com sigui possible". El dirigent també ha deixat clar que "no estaríem en la situació actual i movent-nos endavant si no fos pels seus bons esforços, i també els d'altres".

Respecte les negociacions entre ETA i els governs espanyol i francès, Adams ha recordat que "cada part té el dret de posar els temes que vulgui sobre la taula, incloent-hi el futur d'ETA, la seva dissolució, el desarmament, juntament amb altres temes com l'alliberament de presos, els drets humans, les víctimes, els drets que tenen els partits polítics i la decisió dels ciutadans d'escollir una posicionament polític."

El líder del Sin Féinn també ha remarcat que "el diàleg és necessari" i ha advertit que "crear la pau no passarà en un sol dia, en un sol comunicat o en un simple esdeveniment grandiós. És un procés i un viatge conjunt amb molta gent, i necessitem ser pacients, magnificents, optimistes, perquè crec fermament [...] que hi ha gent que vol la pau, i que tenen l'habilitat, la intel·ligència, i l'entorn polític per desenvolupar-la."

El dret a decidir dels catalans

En clau nacional, Gerry Adams ha analitzat també la situació catalana i ha afirmat, fent referència al dret a l'autodeterminació dels Països Catalans, que "la gent té dret a escollir el seu propi destí, i la gent té el dret d'escollir les relacions amb els seus veïns". "Nosaltres –ha afegit- ajudaríem en qualsevol campanya pacífica i democràtica per assolir aquests objectius [de l'autodeterminació] tan legítims com necessaris."

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat