Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dijous, 10 de de febrer del 2011 | 15:26
Notícia · Societat civil

El govern valencià estreny el setge a l'ACPV amb l'amenaça d'embargament

Barcelona · ACN · L'obsessiva  persecució que la Generalitat Valenciana està duent a terme contra TV3 i, en conseqüència, contra l'entitat que en fa possible emissió al territori, Acció Cultural del País Valencià (ACPV), sembla no tenir

fi. El govern Camps ha comunicat a l'ACPV que la data límit per pagar les dues multes pendents per les emissions de TV3 des dels repetidors ara precintats és el 20 de març. L'entitat ha de fer front a un import de 600.000 euros sota amenaça d'embargament dels comptes, les subvencions pendents de cobrament i les propietats immobiliàries, com l'edifici Octubre, al centre de València. En declaracions a l'ACN, el coordinador d'ACPV, Antoni Gisbert, ha lamentat que el govern valencià no volgués ajornar ni fraccionar uns imports "molt elevats per a una associació sense ànim de lucre". Acció estudia diverses vies per afrontar "aquest atac sense precedents a una associació".

Gisbert ha advertit que "ara per ara Acció Cultural no pot fer front a la multa" i ha explicat que la junta directiva de l'associació es reunirà en els pròxims dies per estudiar si plantejar una derrama als aproximadament 7.000 socis de l'entitat, buscar ajuts externs, crèdits o vies complementàries.

"Reunir en un mes i en líquid una xifra que supera els 600.000 euros, si per una empresa o una administració és una xifra important, per a una associació sense ànim de lucre és importantíssima", ha remarcat Gisbert. ACPV ha lamentat que la Generalitat Valenciana no accedís a ajornar ni fraccionar els pagaments, forçant a pagar una xifra molt elevada.

Les sancions a les quals s'enfronta Acció corresponen a cadascun dels tres repetidors que el govern valencià va precintar, la Carrasqueta (a l'Alacantí), Alginet (a la Ribera Alta) i Llosa de Ranes (a la Costera). ACPV va pagar una primera multa de 126.943,90 euros però manté pendents de pagament dues multes de 300.000 euros cadascuna.

L'entitat informa que en el seu moment va presentar recursos a les dos ordres de pagament però la darrera resolució del govern valencià esgota la via administrativa i insta a pagar abans del 20 de març.

La nul·la legitmitat de tancar TV3
El coordinador d'Acció es demana fins a quin punt és legítim que un govern obligui a tancar emissions d'una televisió pública en llengua catalana al País Valencià, "sotmetent a una associació sense ànims de lucre a una persecució econòmica i judicial sense precedents". Gisbert relaciona aquestes accions amb un "atac a la llibertat d'expressió" i recorda que "la gent no està obligada a veure aquesta televisió si no vol".

El coordinador d'ACPV, a més, recorda que més de 650.000 persones varen signar la ILP Televisió Sense Fronteres, pendent d'un recurs de la Mesa del Congrés per ser admesa a debat, i que fins i tot institucions com la Diputació de Castelló o l'Ajuntament de Castelló, governats pel PP, s'han pronunciat recentment a favor de les emissions de TV3 al País Valencià.

Tres repetidors a l'espera de processos judicials
ACPV recorda que el procés de tancament de repetidors es va iniciar el gener de 2007, un procés que qualifica de "persecució econòmica i política que té com a objectiu intentar tancar les emissions de TV3 al País Valencià i castigar amb multes desproporcionades una associació cultural sense ànim de lucre".

Fins el moment, l'entitat ha aconseguit mantenir la major part de la xarxa de repetidors encara en funcionament, mentre que la Generalitat Valenciana ha aconseguit precintar la Carrasqueta, Alginet i Llosa de Ranes.

Tres repetidors que cobreixen zones importants del País Valencià com són el de Mondúver (a la Safor), Perenxisa (que cobreix la Ribera Baixa, l'Horta i els Camps de Morvedre i del Túria) i Bartolo (Plana Alta i Plana Baixa) estan sotmesos a diferents procediments judicials impulsats pel govern valencià amb la intenció de tancar-los.

El coordinador d'ACPV, Toni Gisbert, considera una 'erosió de la llibertat d'expressió' i informació i una 'situació de democràcia de molt baixa qualitat' els processos contra els repetidors.

Gisbert ha demanat una reflexió al govern valencià i una crida a la societat valenciana "perquè no només ens juguen la continuïtat d'ACPV sinó que un govern puga erosionar la democràcia i la llibertat fins aquest punt", ha conclòs.

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Notícies relacionades
Notícia · Comunicació
El nou director de Tv3 afirma "Jo vinc aquí a arriscar"
Notícia · Cultura i mitjans de comunicació
Vicent Sanchis substituirà Jaume Peral al capdavant de TV3
Recull de premsa · Cultura i mitjans de comunicació
Condeminas: "TV3 es pot esperar any més?"
Opinió · Cultura i mitjans de comunicació
Siguem seriosos i reforcem TV3
Notícia · Comunicació
L'entrevista de Buenafuente a Puigdemont a TV3 va ser seguida per 554.000 persones
Crònica · Col·lectiu Columna Macià-Companys
Miserable TV3?
Notícia · Cultura i mitjans de comunicació
"TV3 és un instrument poderós i té molta influència en la societat catalana: és una autèntica estructura d'estat"
Notícia · Cultura i mitjans de comunicació
Joan B. Culla para els peus a un telepredicador
Notícia · Cultura i mitjans de comunicació
Jaume Peral, nou director de TV3
Notícia · Comunicació
Polònia ja porta deu anys en antena
Indica publicitat