Indica publicitat
Dijous, 9 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Divendres, 23 de de juliol del 2010 | 16:42
Notícia · Societat civil

Organitzen un referèndum als Ports pel maltractament de la llengua i la cultura pròpies

Barcelona · Les tisorades al català de la Generalitat de Camps passen factura de manera reiterada. La reducció de subvencions destinades al català als mitjans de comunicació i a l'educació, o el tancament dels repetidors que emetien TV3 i Catalunya Ràdio no han deixat indiferent la societat civil valenciana.

Un nou moviment sorgit a la població valenciana d'Els Ports, El Ports en Moviment, ha organitzat un referèndum no vinculant per tal de preguntar a la població si prefereixen estar a una altra comunitat autònoma que no sigui la valenciana. En concret, la consulta presentarà la següent pregunta: Penseu que les perspectives de futur comarcals millorarien si els Ports s'integrara en una altra comunitat autònoma? La consulta neix del descontent i del "maltractament" que la població d'Els Ports ha denunciat reiterades vegades sobre el menysteniment de les administracions a la identitat social i cultural del País Valencià.

L'objectiu d'aquesta proposta, segons indica la mateixa associació reivindicativa, es donar un toc d'atenció a la classe política valenciana i recuperar les emissions televisives de TV3 i de la televisió d'Aragó. L'agrupació també ha indicat que pretén "fomentar la conscienciació identitària i social de la gent dels Ports, així com la plena normalització lingüística a la comarca" i ha defensat el ple dret dels habitants dels Ports a decidir amb qui alinear: "Són nombroses raons que ens vinculen amb els nostres veïns més immediats: som de les terres de l'Ebre, compartim llengua amb els nostres veïns catalans i aragonesos, pertanyem a la Diòcesi de Tortosa des d'abans que existissin les províncies i històricament representem un punt de trobada entre Aragó, Catalunya i l'antic Regne de València".

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat