Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dimecres, 8 de de maig del 2013 | 18:22
Notícia · Societat civil

"Cap tribunal suspendrà la voluntat d'un poble"

Òmnium Cultural ha deixat clar que la suspensió de la Declaració de Sobirania feta pública aquest matí per part del Tribunal Constitucional no ha de tenir "cap efecte" per a Catalunya i ha recordat la desfeta de l'Estatut del 2010.

Barcelona · L'entitat de més pes en la societat civil catalana, Òmnium Cultural, ha declarat aquesta setmana que "cap tribunal pot suspendre una declaració d'un Parlament", una cambra que representa la voluntat d'un poble.

A un comunicat Òmnium ha dit que en una democràcia, la llei s'ha d'adequar a la majoria i no la majoria a unes lleis "inamovibles fixades en un context polític molt diferent a l'actual". Segons l'entitat, la d'avui és la primera resposta d'un Estat espanyol "hostil" envers un procés democràtic que el poble català va engegar el passat 11 de setembre. Òmnium, doncs, ha sentenciat que aquesta decisió del Tribunal Constitucional no ha d'afectar el full de ruta fixat per als catalans i les catalanes.

En aquest sentit, l'entitat ha recordat que el tribunal que avui ha emès aquesta decisió és el mateix que ja va esquinçar l'any 2010 l'Estatut que havia estat aprovat dins del sistema constitucional espanyol d'acord amb les seves normes. Un fet que, segons l'entitat, demostra que les institucions espanyoles són jutge i part del procés. Òmnium ha reclamat, finalment, un arbitratge "de tercers" que permeti que aquest sigui un procés equilibrat que permeti al poble català a pronunciar-se democràticament sobre el seu futur.

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat